22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Termocentrala Mintia a fost oprită

Trenurile cu cărbune de la minele din Valea Jiului nu aduc suficient material pentru a asigura stocul necesar funcţionării Termocentralei Mintia (Deva), susţine Cristian Iştoc, reprezentantul Sindicatului „Solidaritatea” al angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara.

Începând de marţi, din jurul orei 1, termocentrala a fost oprită, în lipsa cărbunelui şi a reactivilor necesari preparării acestuia, a precizat Cristian Iştoc. Ea nu poate furniza agent termic şi energie electrică, iar ca urmare, circa 4.000 de imobile (locuinţe dar şi clădiri publice din Deva) racordate la reţeaua de termoficare alimentată de termocentrala din vecinătatea Devei vor rămâne fără căldură.

„De circa o lună, zilnic la termocentrala Mintia ajung zilnic circa 700 de tone de cărbune, 10 vagoane, când în mod normal pentru a asigura stocul necesar de cărbune sunt necesare 1.700 de tone”, a declarat Cristian Iştoc.

Din cauza stocului de cărbune insuficient, în ultimele săptămâni în termocentrală s-a folosit gaz, la costuri ridicate. Liderul de sindicat mai susţine că şefii Complexului Energetic Hunedoara au cumpărat lignit, cărbune cu o putere calorică scăzută, care s-a dovedit ineficient şi costisitor, pentru funcţionarea termocentralei.

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la situaţia termocentralei. De asemenea, a administratorul special al CEH, societate aflată în insolvenţă, nu a răspuns la telefon până la această oră pentru a oferi informaţii despre situaţia termocentralei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/