20.5 C
Deva
sâmbătă, iulie 20, 2024

Trofeul Micului Cititor, la Biblioteca județeană din Deva

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 28 mai 2021, ora 1700, la sediul central al bibliotecii (în curtea bibliotecii).

Tradiționalul „trofeu” este acordat după criterii menite să atragă spre bibliotecă, spre lectură un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cultivăm dragostea față de cărți.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte și numărul de participări la activitățile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit a fi demni să primească premii.

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va avea parte de un frumos spectacol artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta o fascinantă „Feerie a personajelor de poveste” (coordonator Laurențiu Vlad) prin care cei mai îndrăgiți eroi ai poveștilor vor prinde viață și vor aduce emoție și bucurie în inimile celor prezenți.
Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în curtea bibliotecii, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa grațioase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii (coordonatorul proiectului coregrafic este Mihai Alexandru).

La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca.

Nu pot fi uitați profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulțumirile noastre și vor fi și ele premiate.

Manager,
Ioan Sebastian Bara

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/