9.8 C
Deva
sâmbătă, mai 25, 2024

Trupul unui tânăr, găsit după zece zile, în apele unui lac de acumulare

  • Trupul unui tânăr în vârstă de 23 de ani, care s-a înecat în lacul de acumulare din Sântamaria Orlea, Hunedoara, a fost scos la suprafață, după zece zile de la semnalarea dispariției sale. Bărbatul a fost dat dispărut de duminică, 14 aprilie. Duminică și în următoarele două zile, mai mult echipe de pompieri și scafandri l-au căutat în apele lacului de lângă Hațeg.

„Dispeceratul Integrat a anunțat tehnicienii hidrocentralei din amonte, să acționeze în consecință, astfel încât să evite creșterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenția salvatorilor. – a transmis ISU Hunedoara. La misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri. În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate”, informa ISU Hunedoara, după a treia zi de căutări.

Pompierii au abandonat căutările în următoarele zile, însă, miercuri, trupul tânărul a fost găsit de fratele acestuia și de un pompier aflat în timpul liber.

„Apelul la numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață. Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/