19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Un angajat al Termocentralei Mintia s-a spânzurat

Un bărbat în vârstă de 54 ani, angajat al Termocentralei Mintia, a fost găsit spânzurat. Potrivit colegilor, angajatul se afla în preaviz și urma să primească decizia de concediere. Având o vechime de trei decenii în muncă, bărbatul din Bretea Mureșeană ar fi urmat să beneficieze, în urma disponibilizării, de plăți compensatorii în valoare de circa 10.000 de euro, plus venit de complementare pe doi ani.

„Miercuri, angajații secției noastre au fost programați să semneze deciziile de închidere a contractelor de muncă. Am fost, am semnat și, după aceea, l-am sunat pe Mihai și i-am spus că și el trebuie să vină să semneze. M-am oferit să mă duc după el cu mașina să-l aduc la Mintia. Mi-a zis că nu vrea să vină miercuri. La care eu i-am zis «hai, vino, te rog, să rezolvi». La care el mi-a zis «nu, nu vin astăzi, ci mâine». Atunci, a rămas ca joi, la 08:00, să merg la Bretea ca să-l aduc să semneze hârtiile, după care să-l duc înapoi. Miercuri seara l-am sunat, din nou. I-am spus că nu pot merge la 08:00, ci pe la 10:00. «Da, nicio problemă și vineri putem merge, nu-i bai», a zis el. La care eu i-am spus că vineri e ultima zi și nu trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri și să mergem joi. Așa a și rămas, ca eu să merg joi după el la Bretea, apoi, să-l duc acasă. Dimineață m-a sunat un alt coleg și mi-a spus că a făcut ceea ce a făcut”, a relatat un fost coleg al bărbatului, citat de ziardehunedoara.ro.

Aproape 1.500 de angajați de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizați, într-o singură tranșă. De la Termocentrala Mintia pleacă 662 de persoane, iar alți 815 angajați de la structurile din Valea Jiului ale C.E.H. Preavizele expiră la începutul săptămânii viitoare.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/