17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Un tânăr a primit 14 ani de închisoare pentru violențele extreme la care și-a supus victimele

Magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 14 ani de închisoare pe Răzvan Alexandru Ciurar (23 de ani), din Hunedoara, acuzat de tentativă de omor și lipsire de libertate. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Victimele tânărului sunt o fostă concubină și unchiul acestuia. În luna aprilie a anului trecut, Ciurar a sechestrat-o pe femeie în locuința sa, unde a agresat-o. Victima sa a reușit să se elibereze abia a doua zi, sărind pe fereastră, din locuința situată la etajul I al unui bloc din Hunedoara. Scenele de groază la care a fost supusă tânăra s-au petrecut sub privirile unui copil de trei ani, fiul celor doi. Bărbatul a acuzat-o pe fosta sa concubină că ar fi întreținut relații intime cu unchiul acestuia. În seara de 4 aprilie, a sechestrat-o în locuința sa dintr-un bloc social din Hunedoara.

„Persoana vătămată a încercat să părăsească locuința, pentru a scăpa de alte agresiuni însă, în momentul în care a ajuns la ușa de acces a locuinței, inculpatul s-a opus, trăgând-o de păr, moment în care aceasta a încercat să se împotrivească, dar inculpatul i-a pus piedică și a trântit-o la podea, după care s-a urcat peste ea și a prins-o cu ambele mâini de gât. Persoana vătămată a leșinat, trezindu-se în timp ce se afla pe un scaun, iar inculpatul o stropea cu apă pe față”, se arată în dosar.

Femeia a sărit pe geam

Bărbatul i-a cerut să nu se împotrivească agresiunilor și să nu strige după ajutor, punându-i cuțitul la gât și amenințând-o că o va omorî, atât pe ea, cât și pe copil. A doua zi dimineața, profitând de faptul că Alexandru Ciurar a ieșit să plimbe câinele, tânăra a ieșit din locuință cu copilul și s-a refugiat la o vecină în apartament, de unde a chemat Poliție.

„Persoana vătămată a sunat la Poliția Hunedoara, apelând un număr fix, iar în momentul în care i s-a solicitat numărul de telefon, aceasta a comunicat un număr pe care îl avusese anterior, astfel că nu a mai putut fi contactată. După încheierea convorbirii telefonice, persoana vătămată a auzit că este strigată de inculpat, acesta începând să urle pe scara blocului și să bată cu putere în ușa de la locuința martorei bănuind că este acolo. Martora a deschis ușa, astfel că inculpatul i-a solicitat persoanei vătămate să-l însoțească. De teamă, persoana vătămată împreună cu minorul au revenit în imobilul acesteia, fiind însoțită de inculpat. Ajunși în imobil, inculpatul a încuiat ușa de acces a locuinței, iar cheia a luat-o la el, și-a închis câinele în baie, timp în care continua să urle la persoana vătămată, adresându-i următoarele cuvinte: „De ce ai coborât, zdreanță? Să-mi faci manevră? Fii conștientă că poliția nu ajunge și îți iau viața ție și la copil! Te tranșez!” La un moment dat, inculpatul i-a spus că „îi dă 50 de cuțite”, deplasând-se în bucătărie pentru a lua un cuțit, astfel că persoana vătămată a profitat și a sărit pe fereastra locuinței, căzând în gol de la etajul I, în cădere fiind rupte plăcile de gresie aflate la fereastra imobilului situat la parter și în care locuiește vecina ei. Apoi s-a deplasat la sediul Poliției unde a sesizat organele de poliție”, se arată în dosar.

În aceeași zi, bărbatul și-a ademenit unchiul în locuința sa, unde l-a lovit în repetate rânduri cu o coadă de topor, cu pumnii și cu o lesă metalică de câine. De asemenea și-a asmuțit câinele Amstaff asupra victimei, care a fost mușcată de mai multe ori, de piept și de picioare. În final, a încercat să întrețină un raport sexual cu unchiul său, cu scopul de a-l umili. Violențele au fost filmate cu un telefon mobil. Intervenția în forță a Poliției, chemată de un localnic, a dus la salvarea bărbatului.

„Comportamentul deosebit de violent al inculpatului a continuat până la intervenția organelor de poliție care, inițial, au încercat să îl calmeze pe inculpat și să negocieze stingerea acțiunilor de violență, însă acest lucru nu a fost posibil și a fost necesară intervenția în forță, întreaga intervenție fiind filmată cu camerele de corp ale polițiștilor. Ceea ce surprinde cel mai mult în aceste imagini este faptul că, pentru a încerca să împiedice intervenția în forță a polițiștilor, inculpatul a deschis parțial ușa, ținând în brațe în fața sa pe fiul său în vârstă de 4 ani, acesta din urmă fiind orientat cu fața spre ușă și folosit ca scut uman. În urma intervenției în forță inculpatul a fost imobilizat și astfel s-a pus capăt întregului incident”, arătau anchetatorii.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/