28 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

Urmările cutremurului de marți: mai multe clădiri afectate în județul Hunedoara

Circa 30 de oameni au sunat la 112 în județul Hunedoara, pentru a reclama problemele cauzate de cutremurul înregistrat marți, 14 februarie, cu epicentrul în Gorj.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a monitorizat situația privind eventualele efecte negative ale mișcării seismice

„La dispeceratul integrat 112 au fost înregistrate 29 de solicitări de solicitări dintre care: 15 pentru prim ajutor (atacuri de panică), cele mai multe, șapte, fiind din municipiul Vulcan, două din Deva, două din Hunedoara, trei din Petroșani și una din Lupeni. Alte 14 apeluri au fost pentru anunțarea de pagube materiale produse de cutremur: unul în Hunedoara, unul în Aninoasa, trei în Petroșani, trei în Vulcan, două în Simeria, unul în Lupeni, unul în Uricani, unul în Sălașu de Sus și unul în Deva”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Localnicii au reclamat fisuri apărute la case, fisuri produse în pereții unor blocuri, hornuri prăbușite și căderi de cărămizi. O fisură ar fi apărut și în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, din Deva.

„La o primă evaluare, niciuna dintre acestea nu pune în pericol rezistența construcțiilor, A fost convocat Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremure, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a constata, analiza și pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului”, a informat ISU Hunedoara.

Nu s-au semnalat pagube sau avarii în funcționarea barajelor hidrotehnice sau a altor construcții tehnologice din județul Hunedoara.

Cutremurul, cu magnitudinea 5,7 pe scara Richter, a avut loc marți, 14 februarie, la ora 15:16, în sudul României și a fost resimțit intens și în județul Hunedoara. În ziua precedentă, un alt cutremur, cu epicentrul în aceeași zonă din județul Gorj și cu magnitudinea de 5,2, a afectat și județul Hunedoara.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/