17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

(VIDEO) Alunecare de teren pe drumul spre cetățile dacice

Drumul Judeţean 705 J Chitid – Boşorod – Orăştioara de Sus, șoseaua care leagă zona Hunedoarei, văii Streiului şi Haţegului de cea a Munţilor Orăştiei a fost modernizată în urmă cu un deceniu, când drumul pământ aproape inaccesibil autoturismelor a fost asfaltat.

De-a lungul timpului, tronsonul rutier s-a degradat pe numeroase porţiuni, în special pe sectorul dintre satele Ocolişu Mic şi Ludeşti, unde traversează o zonă deluroasă, cu serpentine. O mulţime de petece de asfalt au fost turnate peste gropile şi crăpăturile apărute frecvent în carosabil, insă problemele au continuat să apară.

Cea mai gravă dintre ele o reprezintă o alunecare de teren care a afectat drumul judeţean pe circa 30 de metri, pe acelaşi deal. Solul moale şi instabil a dus alunecarea versantului pe sute de metri pătraţi. Deasupra şoselei, crăpături uriaşe s-au format în deal şi fac ca pământul să rămână instabil, iar alunecările de teren să continue. În prezent, pe sectorul afectat se poate circula doar pe o bandă, cealaltă rămânând îngropată sub pământ.

Şoseaua care traversează dealurile de la Ocolişul reprezintă un traseu mai scurt pentru turiştii care vor să ajungă la cetăţi pornind din sudul ţării şi din Hunedoara, prin oraşul Călan. A doua variantă o reprezintă drumul judeţean Orăştie – Costeşti, şi el degradat, mai accesibil vizitatorilor din zona centrală şi de nord a României.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/