28.9 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

(VIDEO) Autostrada cu tuneluri prinde contur. Imagini spectaculoase de pe șantier

  • Doar nouă kilometri au rămas de executat din Autostrada Vestului, un sector cunoscut pentru tunelurile de peste doi kilometri proiectate la limita județelor Hunedoara și Timiș, necesare pentru a păstra culoarul de migrație al carnivorelor mari între Munții Apuseni și Munții Poiana Ruscă.

Lucrările la tronsonul rămas nefinalizat din Autostrada A1 Lugoj – Deva, între localitățile Margina (Timiș) și Holdea (Hunedoara) au fost reluate la începutul lunii iulie 2023, după o așteptare de peste șase ani.

În acest timp, statul român a trebuit să reia procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția restului de autostradă. În 2022, contractul în valoare de 1,8 miliarde de lei fără TVA a fost atribuit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) asocierii Spedition UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct – Euro-Asfalt.

În primele săptămâni de la începerea lucrărilor, constructorii au defrișat și decopertat traseul pe 4 – 5 kilometri, începând din zona Margina spre Holdea, pentru a pregăti realizarea terasamentului autostrăzii cu tuneluri. Se lucrează în două schimburi, începând de la ora 7 dimineața, până la lăsarea serii, iar căldura sufocantă, umiditatea și roiurile nesfârșite de țânțari sunt deocamdată singurele probleme întâmpinate de muncitori.

„Pe ”lotul cu tuneluri” (Margina – Holdea) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, lotul 2, se lucrează la decopertarea terenului și la drenarea apelor din zonă, urmând ca antreprenorul să aducă și alte utilaje pentru a efectua restul lucrărilor pregătitoare. Până acum s-a decopertat până la kilometrul 51 al proiectului, mai precis până înainte de intrarea în primul tunel care se va construi pe acest sector. Lungimea celor două tuneluri din proiect va fi de aproximativ 2,13 kilometri”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP).

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/