31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

(VIDEO) Autostrada cu tuneluri, șantier uriaș, mai puțin în zona „neatinsă” a viitoarelor ecoducte

  • Cea mai dificilă porțiune din Autostrada cu tuneluri, cei peste doi kilometri din tronsonul Margina – Holdea (9,13 kilometri), singurul nefinalizat din Autostrada Lugoj – Deva, a rămas neatinsă de constructori la începerea lucrărilor în luna iunie.

Lucrările au început în iulie, de la Margina (județul Timiș) spre Holdea (județul Hunedoara), iar constructorii au defrișat de vegetație și decopertat terenul doar până în locul unde va fi construit primul tunel, iar cel mai probabil abia din 2024 vor continua și pe tronsul acestuia.

Sectorul se află încă în faza de proiectare, care, conform contractului, trebuia să înceapă în decembrie 2022, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, și va trebui finalizată în noiembrie 2023. Între timp, mai sunt necesare avize pentru a putea demara lucrările la pregătirea terenului.

„Pentru proiectarea și execuția Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunile E și D), cu lungime de aproximativ 10 kilometri au fost alocate 45 de luni (11 luni proiectare și 34 de luni execuție). Contractul, finanțat prin PNRR, a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului trecut (2022) la o valoare de 1,83 de miliarde de lei (fără TVA)”, informa Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Șantierul deschis în vestul României a stârnit, între timp, interesul românilor. În primul rând, datorită proiectului celor două tuneluri, care se anunță a fi spectaculos.

„Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 kilometri. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 metri din care parte carosabilă 2×3,75 metri, banda de încadrare de 0,25 metri, banda de urgență de 2,50 metri și acostamente de 2×0,50 m metri la care se mai adaugă trotuare laterale 2×0,75 metri”, informa Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Tunelurile vor fi prevăzute cu galerii de evacuare în caz de urgențe, nișe de serviciu pentru amplasarea echipamentelor de securitate, instalații electrice, de ventilare, de stingerea incendiilor și echipament ITS.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/