30.9 C
Deva
vineri, iunie 21, 2024

(VIDEO) Cascada Clocota din Geoagiu Băi, loc de baie

  • Ștrandul cu ape termale este atracția principală din Geoagiu Băi, însă numeroși turiști se îndreaptă spre Cascada Clocota din stațiune, una dintre cele mai spectaculoase din România.

Vizitatorii vin aici pentru a face fotografii și pentru a admira cascada cu apă termală, însă mulți dintre ei nu rezistă tentației de a face o baie în ea.

„Este ca un duș uriaș, cu apă caldă. La început pare un pic rece, dar în scurt timp corpul se obișnuiește cu temperatura ei și nu îți mai vine să ieși de sub ea. Este spectaculoasă”, spune unul dintre tinerii care s-au îmbăiat în Cascada Clocota din Geoagiu Băi.

Alți turiști sunt, însă mai rezervați față de ispita de a intra sub apele ei.

„Cu timpul, din cauza oamenilor, înfățișarea cascadei se va deteriora. Și așa, în anii trecuți, erau multe gunoaie în jurul ei. A mai fost curățată din când în când, astfel că acum are un aspect plăcut”, spune un alt vizitator.

Cascada Clocota din Geoagiu Băi înregistrează o diferenţă de nivel de aproape 20 de metri pe firul apei. Căderea de apă a spălat rădăcinile unor copaci situaţi în partea de sus a platoului care s-au prăbuşit şi au fost înglobaţi parţial sau total în depunerile recente de travertin ale cascadei, creând falduri verticale succesive pe întreaga înălţime a căderii.

Peste acestea, s-au dezvoltat muşchi şi plante atârnătoare, care dau cascadei un aspect deosebit.

Apa Clocotei colectează toate izvoarele termominerale din zonă iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale şi vieţuiesc animale din specia salamandrelor. Cele 16 izvoare de ape termale ce se revarsă în râul Clocota fac ca apa acestuia să nu îngheţe în timpul iernii.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/