23.6 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

(VIDEO) Comuna invadată de flotanți la alegeri. Acum este aproape pustie

  • Vreo 750 de oameni trăiesc în comuna Vorța, unde prezența la vot a depășit toate așteptările, iar primarul Radu Bureană (PNL) a fost învins cu câteva zeci de voturi de contracandidatul său Flavius Benea (PSD).

Diferența, spune actualul primar, au făcut-o cei aproximativ 250 de flotanți înregistrați în comună înainte de alegeri.

„Din moment ce am pierdut alegerile, la o diferență de 40 – 50 de voturi, pot spune că au fost flotanți care au votat cu candidatul PSD. Acum nu îi mai găsiți în satele comunei”, spune primarul Radu Bureană.

În comuna Vorța, prezența la vot a depășit 120 la sută, iar 229 de oameni au votat pe listele suplimentare. Au votat 762 de oameni, mai mulți decât populația rezidentă a comunei aflată la 30 de kilometri de municipiul Deva, în Munții Metaliferi.

În urmă cu patru ani, la alegerile locale din 2020, în secțiile de votare din comuna Vorța din Hunedoara s-au prezentat puțin peste 500 de oameni, adică 80 la sută din alegători. Atunci, 42 de oameni au votat pe listele suplimentare.

În satele comunei Vorța, părerile despre deznodământul alegerilor sunt împărțite. „Lumea a fost interesată de schimbare. De ce să mai așteptăm binele dacă nu venim la vot. Și care lucrează dincolo, au venit aici, la părinți, și au votat”, spune Mircea, un localnic din satul Visca, din comuna Vorța.

„Eu mi-am plătit gunoiul, am plătit taxele. Dacă tot au fost atâția flotanți, care au apărut de nicăieri, mă întreb dacă ei au plătit dările către comună, ori au fost înscriși aici doar pentru vot?”, întreabă un localnic din satul Coaja, din aceeași comună.

Și alți localnici au reclamat modul în care s-au desfășurat alegerile locale din 9 iunie, la Vorța. După alegeri, liniștea s-a lăsat peste comuna cu sate pitorești, înconjurate de pădurile întinse din Munții Metaliferi.

 

Vorța nu a fost singura comună din Hunedoara unde rezultatele alegerilor locale au fost influențate de flotanți. În comuna Bulzeștii de Sus din Hunedoara, cu circa 250 de locuitori, peste 140 de oameni au votat pe listele suplimentare, iar actualul primar Ion Mirel Suba (PSD), a pierdut alegerile în fața contracandidatului său de la PNL, Doru Ioan Paul.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/