17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

(VIDEO) Construcția noului giratoriu din Sântuhalm se apropie de final

Construcția noului sens giratoriu din Sântuhalm (Deva), care înlocuiește intersecția semaforizată dintre Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva şi Drumul Naţional 7 se apropie de final. Până la sfârșitul lunii mai, proiectul de infrastructură va fi finalizat potrivit estimărilor constructorilor.

Inelul central al noului giratoriu a fost finalizat, iar constructorii se ocupă de asfaltarea noilor benzi de circulație și a noilor alei de pe marginea drumului, de amenajarea rețelelor de utilităţi, a zonelor verzi, de finalizarea sistemului de irigaţie și montarea instalațiilor de iluminat stradal cu corpuri LED.

Sensul giratoriul împreună cu benzile de intrare şi ieşire au fost proiectate pe o lungime de circa 240 de metri, cuprinsă între podul peste râul Cerna şi strada Bisericii din Sântuhalm. Inelul central are o rază interioară necirculabilă de 16,5 metri, o rază interioară de 18,5 metri şi o rază exterioară de 29,5 metri. Lăţimea părţii carosabile pe calea inelară respecitiv a celor două benzi, va fi de 11 metri.â

Construcţia noului sens giratoriu a demarat la începutul lunii martie. Întreaga investiţie se ridică la peste trei milioane de lei – noul giratoriu fiind unul dintre cele mai scumpe astfel de construcţii din judeţul Hunedoara. Fondurile pentru amenajarea sa au fost alocate din bugetul local al municipalităţii din Deva.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/