23.8 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

(VIDEO) Gara Devei, mai pustie ca niciodată. Șantierul feroviar părăsit

Modernizarea gării Devei a ajuns în impas, la un an de când clădirea de călători a staţiei CFR a intrat în şantier. În timpul săpăturilor la fundaţia viitorului lift din gară, constructorii s-au confruntat cu probleme legate de starea în care se află structura clădirii.

Lucrările au fost oprite în aşteptarea rezultatelor unor noi verificări tehnice. Între timp, gara decopertată, înconjurată cu garduri, a rămas pustie, în aşteptarea întoarcerii muncitorilor.

„În urma intervenţiilor de desfacere a finisajelor şi a pardoselilor, precum şi a lucrărilor de săpătură la fundaţiile liftului proiectat, au fost relevate aspecte neprevăzute, legate de geometria şi starea fizică a elementelor structurale, ceea ce a impus necesitatea adaptării soluţiilor tehnice, la situaţia existentă în teren, şi anume compatibilizarea expertizei tehnice iniţiale cu situaţia relevată după decopertare, astfel încât comportamentul structural în exploatare, al clădirii de călători din Staţia Deva, să îndeplinească cerinţele prevăzute în proiect. Ţinând cont de recomandările din cadrul completărilor expertizei tehnice, existente pentru clădirea de călători din Staţia Deva, s-a impus elaborarea unei noi documentaţii, care va conţine detaliile tehnologice de execuţie ce vor fi aplicate pe şantier, astfel încât lucrările de reabilitare a clădirii să poată fi reluate”, a informat Compania Naţională „CFR”.

Clădirea de călători, veche din 1985, a intrat în şantier în vara anului trecut. Potrivit proiectului, la parter şi la etajul 1 al gării evei vor fi amenajate săli de aşteptare, grupuri sanitare, spaţii comerciale şi birouri de informaţii şi bilete, iar separat de holul principal se va crea o zonă de birouri cu accese individuale. Etajul al doilea va fi recompartimentat, iar deasupra lui va fi realizat, parţial, al treilea etaj, care va funcţiona ca spaţiu expoziţional. Pentru accesul la etajele 2 şi 3, unde se vor amenaja spaţiile pentru diverse activităţi culturale, întruniri, expoziţii, se va monta un lift în exteriorul clădirii, un lift panoramic, din sticlă, cu vedere spre cetate.

Termenul estimat de finalizare a investiţiei la întreg tronsonul feroviar Simeria – Gurasada, inclusiv lucrărilor derulate în staţia CFR Deva este anul 2023.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/