24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

(VIDEO) Imaginile aeriene care arată cum s-a transformat cea mai poluată zonă a combinatului, după marile demolări

Peste 100 de hectare de teren acoperite cu ruine au rămas în urma demolărilor vechii platforme siderurgice din Hunedoara din anii 2000.

Pe terenurile din împrejurimile Castelului Corvinilor, mărginite în prezent de râul Cerna și cartierele municipiului (pe de-o parte), și de dealurile satului Răcăștie (de cealaltă), în anul 1884 a fost pus în funcțiune primul furnal al Uzinelor de Fier din Hunedoara. Timp de mai multe decenii, vechea platformă industrială a fost cea mai poluată zonă a Hunedoarei. Aici ajungeau cele mai nocive materii prime folosite în combinat: hidrocarburi, gaze toxice, reziduuri provenite în urma arderilor.

În ultimii ani, după ce localnicii au renunțat să calce teritoriul combinatului (mulți veniți în căutarea fierului vechi și materialelor rămase în urma demolărilor), ruinele au fost lăsate în grija naturii. Doar 20 de hectare de teren au fost ecologizate și transformate în parcele pentru un parc de afaceri, rămas aproape pustiu.

Celelalte peste 100 de hectare păstrează fundațiile și dărâmăturile uzinelor metalurgice. Însă de-a lungul timpului, mii de copaci au crescut pe terenul viran, iar vegetația luxuriantă a ajuns să cuprindă cea mai mare parte a teritoriului nederanjat de oameni.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/