31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

(VIDEO) Lacul Cinciș, din ce în ce mai „îndepărtat” de Hunedoara

  • Lacul Cinciș din Hunedoara a fost amenajat în urmă cu șase decenii, iar cu timpul a devenit una din destinațiile preferate de relaxare ale turiștilor care ajung în Hunedoara. În ultimii ani, zona numită de localnici „litoralul de la munte” a stârnit tot mai multe nemulțumiri.

Cele mai multe dintre ele vizează drumul care ocolește Lacul Cinciș, dar și faptul că o mare parte din terenurile de pe malul lacului sunt proprietăți private, îngrădite.

„Lacul este drăguț, dar drumul până la el a fost dezastruos. Vezi lacul doar printre copaci și garduri, totul a devenit proprietate privată. Am fost cu rulota și nu am avut cum să coborâm la lac. A fost prima și ultima oară când venim aici”, scrie un turist, într-o recenzie publicată recent, pe Google.

„Drumul este plin de gropi și denivelări. Aveți noroc dacă găsiți locuri unde să coborâți până pe malul lacului, fără să treceți printr-o proprietate privată, așa că vizitați-l cât mai puteți. Pe maluri, gunoaiele sunt la putere în multe locuri”, scrie un alt excursionist.

„Lacul și natura merită cinci stele, dar strada doar o stea. Păcat că, pentru a ajunge la malul apei, trebuie plătită intrarea. Iar pentru cei care nu cunosc zona, atenție, GPS-ul vă poate trimite pe un drum oribil, impracticabil”, spune o altă turistă.

În ultimii ani, reparațiile pe anumite porțiuni ale șoselei de pe malul lacului nu au putut fi realizate, din cauza lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare din zonă, derulate în perioada 2018 – 2022.

Drumul care ocolește lacul pe malul drept nu a mai beneficiat de intervenții ample de restaurare din anii ’60, de la construcția sa. Au fost turnate covoare de asfalt pe unele porțiuni și de astupare a gropilor din carosabil.

Cele mai recente lucrări de întreținere au avut loc în vara anului trecut, după ce Consiliul Județean Hunedoara a preluat din nou, după patru ani, de la Primăria comunei Teliucu Inferior, în administrare, șapte kilometri ai șoselei. Lucrările de reparații din 2022 nu au rezistat trecerii timpului și numeroaselor camioane cu lemne care trec pe această șosea.

Autorităţile au înscris drumul turistic pe lista principală a investițiilor pentru care au solicitat finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Costul reabilitării a 15 kilometri din drumul judeţean, între Hunedoara și Lacul Cinciș, a fost estimat de 28,6 milioane de lei, informa Consiliul Județean Hunedoara.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/