34.1 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

(VIDEO) Pasarela din gara Simeria este demolată

Pasarela construită înainte de 1990, pentru a face legătura peste calea ferată între două zone importante ale Simeriei, a fost demolată.

Se afla într-o stare avansată de degradare, având scările sparte, marginile treptelor şi ale pasarelei distruse, betonul din stâlpi erodat și balustradele metalice ruginite, cu elemente lipsă. De asemenea, înălţimea sub grindă nu corespundea gabaritului de liberă trecere, iar prin sistematizarea staţiei, unul dintre pilonii pasarelei va fi afectat, se arată în proiectul de modernizare a magistralei feroviare, pe sectorul Simeria – Gurasada.

O noup pasarelă va fi amenajată în gara Simeria, în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada (41 de kilometri). „Noua pasarelă pietonală a fost proiectată pe acelaşi amplasament cu cea existentă şi a fost prevăzută cu scări de coborâre nu numai la capete, ci şi la peroanele intermediare. Noua pasarelă va fi închisă cu panouri din policarbonat compact şi tablă perforată din aluminiu nevopsit”, se arată în proiectul tehnic. Noua pasarelă, cu o înălţime de 7,40 metri, va cuprinde trei scări şi trei lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit proiectanților.

Staţia CFR Simeria, înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, a intrat în şantier din toamna anului 2020, fiind cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Se lucrează în prezent în zona liniilor 4 – 7, unde se amenajează noul terasemant al căilor de rulare, însă constucţiile sunt abia la început. Şi clădirea de călători, construită în jurul anului 1900, va fi reabilitată. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/