Lucrările la cei 41 de kilometri de cale ferată Simeria – Gurasada au început în urmă cu trei ani şi au termen de finalizare anul 2022.

 

Cele mai complexe lucrări de pe noul traseu al căii ferate sunt trei poduri peste râul Mureş, a căror construcţie a început în urmă cu un an şi jumătate. Structura unuia dintre acestea, aflat în zona castelului Josika, a fost montată complet, astfel că se poate trece pe noul pod, peste râul Mureş. Utilaje speciale de tragere a suprastructurii metalice, pe pilonii de beton armat au fost folosite pentru mutarea acesteia. Lungimea totală a podului va fi de 435 de metri, din care 250 de metri este lungimea structurii metalice.

Un alt pod peste Mureş, aflat la intrare în Brănişca dinspre Deva, în imediata vecinătate a vechiului pod feroviar de pe actualul traseu al căii ferate, va avea o lungime de 384 de metri. Pilonii de susţinere ai acestuia au fost realizaţi, fără suprastructuri. Al treilea pod peste Mureş, aflat la ieşire din Brănişca spre Bretea Mureşană va avea o lungime totală de 486 de metri. Şi aici au fost realizaţi pilonii, iar o parte din suprastructura sa a fost montată.

Tronsonul feroviar de pe valea Mureşului (judeţul Hunedoara) face parte din noua magistrală de cale ferată din vestul ţării (141 de kilometri de cale ferată între KM 614 din judeţul Arad şi Simeria, împăţiţi în patru loturi) proiectată pentru ca trenurile de călători să poată circula pe ea cu viteza de până la 160 de kilometri pe oră, iar marfarele – cu până la 120 de kilometri pe oră.

Proiectul tronsonului Gurasada – Simeria prevede lucrări de terasamente şi consolidări pe întreaga distanţă, construirea a 17 poduri feroviare 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare şi realizarea de lucrări civile în 9 staţii de cale ferată.

Pentru a creşte viteza de rulare a trenurilor, traseul vechi a fost modificat, eliminându-se mai multe curbe şi ocolişuri din vechea rută. Trenurile vor circula pe un traseu complet nou între localităţile Mintia şi Bretea Mureşană, pe o distanţă de circa 10 kilometri şi vor ocoli satul Brănişca, trecând de trei ori peste râul Mureş.

În zona Brănişca a fost realizat terasamentul noului traseu, protejat de aroncamente, fără a fi montate elementele de cale ferată.