9.9 C
Deva
joi, februarie 22, 2024

(VIDEO) Stația CFR Simeria în șantier. Cum au avansat lucrările la noua cale ferată

De aproape un an, perimetrul staţiei CFR Simeria a intrat în şantier, în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri.

Lucrările au avansat doar în zona liniilor 4 – 7, unde a fost amenajat terasamentul noilor cări ferate şi a început turnarea fundaţiilor pentru viitorul peron, cu o lungime de 400 de metri. Proiectul mai prevede construcţia unui peron între liniile 2 şi 3, cu o lungime de 400 de metri şi reabilitarea peronului din faţa clădirii de călători, cu o lungime de 270 de metri şi o înălţime de 0,55 metri.

Clădirea de călători a staţiei CFR, construită în jurul anului 1900, zona din imediata vecinătate a ei şi actuala pasarelă pietonală a staţiei CFR încă nu au intrat în şantier, deşi termenul de finalizare a investiţiei pe tronsonul Simeria – Gurasada este anul 2023.

Contractul pentru modernizarea a 41 de kilometri de cale ferată, în valoare de 2,63 miliarde de lei a fost semnat în 2017 de Compania Naţională „CFR”, cu constructorii de la Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/