31.5 C
Deva
joi, iunie 20, 2024

ATLETISM. A sărit peste Balcani

Atleta hunedoreancă Florentina Marincu este campioană Balcanică de seniori în sală la săritura în lungime. România s-a clasat pe locul secund pe națiuni din 15 țări participante

15-BALCANICAAtleta junioară Florentina Marincu (foto, 18 ani), legitimată la Colegiul Național Sportiv “Cetate” Deva unde este antrenată de profesorul Nicolae Alexe a obținut primul succes internațional în sală în acest an.

Cu un salt de 6 metri și 44 de centimetri Marincu a câștigat proba de săritura în lungime din cadrul Campionatelor Balcanice de atletism indoor – în sală – rezervate seniorilor care s-a desfășurat sâmbătă în Sala “Asli Ciakir” din Istanbul, Turcia.

Rezultatul cu care Florentina Marincu a câștigat titlul de campioană Balcanică weekend-ul trecut la Istanbul este cu 11 centimetri mai mic decât cel cu care pe 14 februarie la București a câștigat titlul de campioană a României, 6 metri și 55 centimetri.

Dublă campioană mondială de cadete la săritura în lungime și triplusalt în anul 2013 Florentina Marincu a fost recompensată de Asociația Federațiilor Atletice din Balcani (ABAF), cu  trofeul ”Stea în ascensiune”, un premiu ce se acordă atleților juniori care bat la porțile afirmării în elita marii performanțe mondiale. (Sami Tamas)

[box type=”note” border=”full”]România pe locul 2!

Atleții români au cucerit în total 11 medalii (șase medalii de aur, patru de argint și una de bronz,), sâmbătă, la Campionatele Balcanice indoor disputate la Istanbul. Au câștigat titlurile de campionii balcanici Adelina Pastor în proba de 400 metri, Mihaela Nunu (800 m), Florina Pierdevară (1.500 m), Florentina Marincu (lungime), ștafeta 4×400 m feminin (Pastor, Moroșanu, Nunu, Pierdevară) și Andrei Ștefana (3.000 m). În clasamentele generale România a ocupat locul secund, atât la feminin, 78 puncte, după Turcia cu 90 puncte și înaintea Greciei — 54 puncte, cât și la masculin, cu 54 puncte tot după Turcia, cu 77 puncte, iar pe poziția a treia s-a situat Bulgaria, cu 51 puncte. Cele patru medalii de argint au fost câștigate de Claudia Bobocea (3.000 m), Cătălin Câmpeanu (60 m) și Radu Ciobanu (60 m garduri) și Elena Panțuroiu (triplusaltista), iar bronzul a revenit sprinterei Andreea Ogrăzeanu (60 m). 23 de atleți au făcut parte din lotul României.[/box]

 

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/