10.5 C
Deva
duminică, mai 19, 2024

AUTOMOBILISM/”CUPA VTM STRAJA” 2014/Departajare la miimi de secundă VIDEO

Cel mai bun pilot hunedorean în ultimii trei ani, Cornel Gărdean (foto, 27 ani din Haţeg, Mitsubishi EVO 4), a concurat pentru prima dată în acest an în „judeţ” duminică la „Cupa VTM Straja” cursă în care s-a clasat pe locul doi în clasamentul General Open la doar 10 miimi de secundă în urma învingătorului Bogdan Cuzma (din Timişoara, Renault Clio).

DSC_0238

Duel în doi la mică distanţă

Concret: 1 minut, 55 secunde şi 3 sutimi pentru Bogdan Cuzma, respectiv 1 minut, 55 secunde şi 13 sutimi pentru Cornel Gărdean au fost cei mai buni timpi scoşi în cele două manşe de concurs ale cursei de Viteză pe Traseu Montan de la Straja, lungă de 3 kilometri.

Cornel Gărdean (foto)apreciază că diferenţa de timp dintre primele două locuri este aproape insesizabilă şi putea fi pierdută oriunde.

„La fel ca în cursele precedente şi la Straja eu şi Bogdan Cuzma am dus bătălia noastră. Amândoi eram aproape siguri că la final vom fi pe podium, însă nu ştiam cine va fi primul. Eu aveam avantajul unei maşini integrale el atuul oferit de un bolid mai uşor şi pregătit special pentru o cursă de viteză pe traseu montan. Amândoi am scos în cele două manşe de concurs timpi identici diferenţa fiind făcută în favoarea lui de câteva miimi de secundă. Zece miimi de secundă sunt aproape insesizabile şi se pot pierde oriunde, la o schimbare de viteză puţin mai lentă sau o abordare puţin mai largă a unui viraj”, a spus în emisiunea SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV, Cornel Gărdean care a alergat pentru întâia oară pe Straja. „A fost o cursă superbă. S-a alergat foarte tare la vârf. Foarte multe viraje luate la limită. Mi-a plăcut! Sper ca etapa de VTM de la Straja să se ţină mulţi ani de acum încolo”, a mai spus Gărdean. 12-FOTOINFOTO (pe foto mare dreapta jos)

36 de piloţi au luat startul la „Cupa VTM Straja” a doua etapă a campionatului judeţean de Viteză pe Traseu Montan Hunedoara. „Cupa VTM Straja” 2014 a fost organizată de filiala Deva a Automobil Club Român şi Clubul Sportiv Auto Karting Hunedoara cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi a Primăriei Lupeni.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/