15.5 C
Deva
vineri, mai 24, 2024

Cetate Devatrans pierde și al doilea joc acasă, cu CSM Râmnicu Vâlcea

Etapa a doua a Ligii Naționale de handbal  feminin a continuat duminică seara în Sala Sporturilor din Deva. Cu aproximativ 200 de spectatori în tribune, echipa locală Cetate Devatrans a pierdut în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 21-33 (la pauză 13-13).

 

„Circul” handbalistic încă mai continuă la echipa Cetate Devatrans

Numai „circ” poate fi în conducerea echipei, atunci când declari în mod public presei și cititorilor ei, că vine, că nu vine Hrupec, pe bancă la meciul cu Vâlcea, precum și câteva jucătoare de bază etc. Jucătoarele de la Ploiești precum și antrenorul lor au venit totuși la Deva, dar în tribună să asiste la meci. Un meci al suferinței, de data aceasta tratat fără zâmbete în staful celor de la Deva.

 

Deva ia startul în handicap, tot cu 9 jucătoare în lot

Cetate Deva începe jocul în formula Savko în poartă, Șelever, Strahan, Mărginean, Lupșe (Dobromir), Abed Kader, Seraficeanu, pe banca de rezerve rămânând Lazea și Bobiț, antrenor Ion Mătăsaru. HCM Râmnicu Vâlcea trimite în teren următoarele jucătoare, Blazek în poartă, Florica, Senocico, Adespii, Khouildi, Gomes și Simion. Pe banca de rezerve au rămas Gavrilă, Craiu, Safta, Beleska, Stoicănescu, Vălean, Vizitiu, antrenor Ștefan Constantin. Deva are mingea de start dar ratează două aruncări prin Strahan și Seraficeanu, scorul este deschis de Adespii de la Vâlcea, Cetate egalează prin Mărginean și după alte două ratări ale vâlcencelor iau conducerea pe tabelă 2-1. Atacul gazdelor se duce insistent pe partea stângă unde Șelever pe extremă, Mărginean, Strahan și Lupșe își asumă fiecare aruncarea mingii la poartă dar aceasta nu vrea să intre în plasă. Abed aruncă de la 7 metri dar Blazek respinge, Vâlcea combină  jocul, făcând spectacol pe teren, Khouildi cu Senocico, ultima înscriind.

 

Masa de arbitraj se ceartă cu spectatorii din tribune

Cei care sunt desemnați să țină evidența scorului  sunt provocați insistent de spectatorii plasați în tribune în spatele lor, așa încât consemnările acestora o iau razna. La scorul de 10-11 pentru Vâlcea, Senocio înscrie un gol controversat de spectatori care au văzut cu toți mingea pe lângă poartă, oficialii de la masă, consemnând  indicația greșită a arbitrului și validează golul. O statistică făcută de cei ce consemnau rezultatul la masa de arbitraj la mișto. Goluri neconsemnate pe statistica electronică introdusă de Federația Română de Handbal, atât pe coloana celor de la Deva cât și a celor de la Vâlcea. Dobromir apare în statistici notată pe numele de Lupșe etc.  Neconcordanțe mari între fazele de joc derulate pe teren și ceea ce raportau electronic oficialii de la masa de arbitraj, care erau de-ai noștri, „de-ai casei” cum se spune.

 

O primă repriză egală între cele două echipe

Mătăsaru cere insistent un T-out dar managerul echipei se opune replicând faptul că: „sunt obosite, dar să mai respire un timp!” Abed are o sclipire și înscrie 3 goluri la rând egalând scorul pe tabelă 11-11. În minutul 26 Mărginean ratează un 7 m, Vâlcea primește un T-out, Abed recuperează o minge și o găsește cu o pasă în adâncime pe Mărginean care înscrie și ridică tribunele în picioare, Deva conducea pentru a doua oară pe tabelă, 12-11. Senocico aruncă la rădăcina barei, Savko se întinde și respinge cu piciorul de lângă bară. Deva are atacul, Mărginean aruncă în blocajul advers, recuperează mingea Lazea care trimite slab pe poartă, iar Blazek reține. Adespii se înalță peste apărarea Devei și înscrie egalând scorul. E rândul lui Seraficeanu să plece pe un contraatac pe partea dreaptă și să înscrie 13-12, iar Adespii să egaleze pe contraatac stabilind scorul  pauzei 13-13.

 

Pauza este binevenită mai mult pentru Râmnicu Vâlcea

Jucătoarele lui Mătăsaru se întorc și mai obosite de la cabine, așa încât Vâlcea profită din plin. Pauza este binevenită pentru vâlcence care își pun ordine în sistemul de apărare care a cam scârțâit în prima repriză. Senocico deschide repriza a doua cu o transformare de la 7 m, Lazea obosită șutează telefonat și le dă posibilitatea oaspeților să aibă o serie de contraatacuri fulger înscriind 4 goluri consecutive. Trecuseră 6 minute de la începutul reprizei a doua, Mătăsaru vede că echipa sa are probleme la construcția jocului și cere un T-out. Dar și așa conducerea jocului pe teren o face tot Vâlcea  care înscrie de fiecare dată când are posesia mingii. Arbitrul central are replici cu Mătăsaru pe banca tehnică, intervine și observatorul jocului aplanând conflictul. Lazea ratează și ea un 7 m. Vâlcea se desprinde la 10 goluri și joacă la spectacol, Strahan recuperează o minge pentru Deva în jumătatea proprie și înscrie de la distanță în poarta goală. Arma secretă din repriza a doua a vâlcencelor s-a numit Beleska intrată în ultimul sfert de oră înscriind 5 goluri și având alte 6 ocazii de a marca.

 

Razele de soare prezente pe spațiul de joc din sală perturbă vederea jucătoarelor 

Un aspect la care administratorul sălii de la Deva precum și oficialii echipei din Deva nu s-au gândit, că ora de desfășurare a meciului coincide cu apusul soarelui, iar razele solare străbat ferestrele de sus neacoperite ale sălii de joc. Permanent s-a văzut cum jucătoarele celor două echipe își duceau mâinile la frunte, pentru că nu aveau vizibilitate pe teren și nu vedeau mingea. Sunt aspecte poate minore, neobservate de organizatori dar care au consecințe și urmări ce se văd în desfășurarea și cursul jocului pe teren. Petroșeneanca Patricia Vizitiu intrată la schimbări încă din prima repriză pe partea stângă ca extremă, a jucat cu modestie, înscriind o singură dată, făcându-i pe spectatorii prezenți la meci să răsufle mai ușurați. Fluier de final și Adeb Kader  mai are de executat o lovitură liberă dictată de arbitrii dar lasă mingea jos, era totul terminat. Un 21-33 și din nou jucătoarele lui Marian Muntean se întind pe parchetul sălii obosite și istovite la final. Vâlcencele se bucură și își salută galeria venită special cu un microbuz de la Vâlcea, o galerie care a acoperit în întregime fondul sonor din sală.

 

„ Sper că ne scoateți din impas, ați văzut ce se joacă la Deva!

Întrebat la final de meci pe când se pregătea să părăsească Sala Sporturilor din Deva, de când intenționează să vină pe banca echipei din Deva, antrenorul croat Neven Hrupec a răspuns că mai rămâne să vorbească cu oficialii de la Deva, abia apoi se va decide dacă rămâne sau nu împreună cu Marina Dimitrovic, Dragica Tatalovic, Ivana Bozovic și Mihaela Tivadar, prezente și ele în sala de la Deva. „ Sper că ne scoateți din impas, ați văzut ce se joacă la Deva!” au fost cuvintele unui suporter local care le-a felicitat pe cele 4 jucătoare „de top”, în timp ce acestea părăseau sala.

 

Au înscris

Cetate Devatrans: Abed Kader(7), Mărginean (4), Seraficeanu(3), Strahan (5), Lupșe (2)

CSM Râmnicu Vâlcea; Senocico(8), Beleska (6), Simion (4), Craiu (4), Adespii (3), Stoicănescu (3), Gomes (2), Florica (2), Vizitiu(1)

 

Consemnăm declarația tehnicianului de la Vâlcea la finalul jocului care a spus, tot ce se putea spune despre cele două echipe la acel moment.

Două reprize diferite, am intrat un pic mai greu în meci, cred că jucătoarele mele s-au crezut învingătoare înainte de joc. În repriza a doua, am discutat cu ele la pauză, le-am arătat exact ceea ce suntem în handbal  și le felicit pe această cale atât pe ele cât și pe suporteri care au venit în număr foarte mare. Deva este o echipă destul de agresivă, dornică să participe în Liga Națională, înțeleg că se vor întări, deja văd în tribună câteva jucătoare de la Ploiești, le doresc multă baftă și să-și îndeplinească obiectivele,” a declarat Ștefan Constantin, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea la finalul jocului în exclusivitate pentru Ziarul Hunedoreanului.

 

Rezultate înregistrate în Liga I la Handbal Feminin etapa a 2-a

HC Dunărea Brăila-CSM Unirea Slobozia  37-25 (18-13)

HC Zalău –CSM București 17-31

U Cluj-CS Măgura Cisnădie 31-31 (18-14)

ASC Corona 2010 Brașov-CSU Danubius Galați 30-23

CSM Cetate Devatrans-HCM Râmnicu Vâlcea 21-33 (13-13)

CSM Roman-CSM Ploiești

(s-a disputat luni după închiderea ediției)

 

Etapa a 3-a intermediară

21 septembrie ora 16.00

HCM Râmnicu Vâlcea –ACS Corona 2010 Brașov

22 septembrie ora 16.00

CSU Danubius Galați- HC Zalău

CSM Ploiești –HC Dunărea Brăila

CSM Unirea Slobozia-SCM Craiova

CS Măgura Cisnădie –CSM Cetate Devatrans

CSM București- CSM Roman

 

Clasament

1. CSM Bucuresti F 2 2 0 0 67:32 6  
2. Corona Brașov F 2 2 0 0 58:40 6  
3. Dunărea Brăila F 2 2 0 0 67:51 6  
4. Râmnicu Vâlcea F 2 2 0 0 54:39 6  
5. SCM Craiova F 2 1 0 1 56:50 3  
6. G. Bistriţa F 2 1 0 1 51:53 3  
7. Zalău F 2 1 0 1 43:56 3  
8. Roman Neamt F 1 0 1 0 28:28 1  
9. ‘U’ Cluj F 2 0 1 1 49:52 1  
10. Magura Cisnadiei F 2 0 1 1 56:64 1  
11. Unirea Slobozia F 2 0 1 1 53:65 1  
12. CSM Ploiesti F 1 0 0 1 25:26 0  
13. Cetate Devatrans F 2 0 0 2 38:62 0  
14. CSU Danubius Galati F 2 0 0 2 38:65 0

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/