15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Final trist pentru FC Hunedoara

În cazul unei înfrângeri în ultima etapă, echipa de pe malurile Cernei putea să piardă şi poziţia a doua din clasament

liga 3

Încă un sezon nefericit pentru fotbalul hunedorean a luat sfârşit. Şi după campionatul 2012-2013 judeţul Hunedoara nu are o reprezentantă în eşalonul secund al fotbalului autohton.

Poate la anul

Cotate ca favorite la promovare, cele două formaţii din judeţul nostru care au luat startul în seria a cincea a Ligii a III-a de fotbal din România, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani, au dezamăgit din nou. Jiul, după un tur modest, s-a retras din competiţie, înainte de începerea părţii a doua a campionatului. În schimb FC Hunedoara a dat impresia, până spre sfârşitul întrecereii, că poate promova, dar nu a reuşit acest lucru, pentru al treilea sezon consecutiv, cu tot atâţia patroni la cârmă. Chiar şi în ultima etapă, hunedorenii au dezamăgit, terminând la egalitate, 1-1 (1-0), pe teren propriu, cu FC Zalău, şi sălăjenii fiind o formaţie care a pornit în campionat cu gânduri mari, golurile fiind marcate de Pepenar, la sfârşitul primei reprize pentru gazde, şi Ţiriac, spre sfârşitul jocului, pentru oaspeţi. Astfel, FC Hunedoara termină campionatul pe locul 2, la 5 puncte de promovata Olimpia Satu Mare, echipa de pe Cerna, în cazul unei înfrângeri în ultima etapă ar fi putut pierde şi poziţia secundă, în faţa celor de la CS Oşorhei, bihorenii beneficiind, în ipoteticul caz de mai sus, de rezultatul avantajelor directe. Aşadar, o promovare va veni, în cel mai fericit caz, doar la anul.

Radiografia unui campionat

În prima parte a campionatului toate au mers bine pentru hunedoreni. În tur Hunedoara a pierdut doar patru puncte, în urma a două remize, cea cu Pâncota, 3-3, de pe propriul teren, din runda a zecea, şi 1-1 de la Zalău, din ultima etapă. În rest, echipa de pe Cerna a câştigat toate jocurile: 2-1 cu Jiul, în etapa inaugurală, pe „Michael Klein”, „relaş” în etapa a II-a, şi încă un succes acasă, 2-0 cu Olimpia, 3-1 în deplasare la Sebiş, 3-0 cu Turda, 3-1 la Europa, 2-1 cu Oşorhei, 3-0 la Sighet, seria victoriilor fiind întreruptă de egalul mai sus pomenit cu Pâncota, urmând, apoi, 1-0 la Dej, 2-0 cu Sănătatea şi, în fine, remiza de la Zalău. În urma acestor rezultate, FC Hunedoara a început returul cu 10 puncte în faţa liderului ştigătoarei seriei şi, implicit, promovatei în Liga a II-a, Olimpia Satu Mare, 32 faţă de 22, diferenţa maximă dintre cele două echipe fiind de 12 „lungimi”. În prima etapă a returului, hunedorenii au câştigat, la „masa verde”, cu 3-0, jocul din deplasare de la Petroşani, Jiul abandonând întrecererea în pauza competiţională, iar apoi au stat din cauza numărului impar de echipe din serie. A urmat înfrângerea de la Satu Mare, cu 1-0, primul eşec din campionat, înregistrat după o pauză de iarnă prelungită pentru hunedoreni, dar încă nu erau motive de îngrijorare. Apoi au venit trei victorii, 1-0, acasă, cu Sebişul, 3-0 la Turda, fără joc, clujenii retrăgându-se din campionat, şi 4-0 la Hunedoara, cu Europa Alba Iulia, formaţie care şi-a mutat sediul la Chişineu Criş, urmate de eşecul, scor 0-1, considerat surprinzător atunci, de la CS Oşorhei, precum şi remiza albă de la Câmpia Turzii, şi situaţia începea să se complice. A urmat victoria previzibilă de acasă, 7-0 cu Plimob Sighetu Marmaţiei, scorul campionatului, şi eşecul cu 0-1 de la Pâncota, care a consfinţit avantajul de un punct al sătmărenilor, în condiţia în care ambele echipe au ajuns la acelaşi număr de jocuri disputate, respectiv 21. Ce a urmat, apoi, contează mai mult pentru statistică, respectiv două egaluri acasă, ambele 1-1, cu Unirea Dej şi FC Zalău, între ele intercalându-se victoria din deplasare, cu 4-2, de la Sănătatea Cluj. Dacă tragem linie, se poate observa că în retur FC Hunedoara a obţinut doar 21 de puncte din 36 posibile, în vreme ce Olimpia a adunat maximum posibil, câştigând toate meciurile din retur. Cu toate acestea, nu a fost îndeajuns pentru promovare, mulţirămânând, însă, cu impresia că acest lucru nu a fost dorit.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/