17.5 C
Deva
marți, aprilie 30, 2024

Flavius Boiciuc, cel care a adus Centura „Transilvania” la Kickboxing la Deva

Prea puțină lume îl cunoaște, este sportiv și este născut în Deva pe 21.11.1989. Mai are o soră și este singurul din familie care iubește  sportul ca pe o artă.

A urmat cursurile Școlii Gimnaziale Andrei Șaguna apoi Liceul Energetic în Deva. A început să facă mișcare pe sfârșitul clasei a 12-a și nu s-a enumerat printre elevii zburdalnici din clasă care practicau frecvent exercițiile fizice. Din contră era timid și mai retras poate și din cauza fizionomiei sale supraponderale. Și-a dorit foarte mult să slăbească, văzându-i pe cei din jurul său cum aveau rezultate evidente prin practicarea exercițiului fizic, îndemnat de prietenul său Mihai a pășit într-o sală de box din preajma Liceului Auto din Deva. La început își lucra doar brațele și învăța doar mișcările de bază din box. Tot ce făcea la sală era o joacă mai mult din plăcere. Într-o zi întrerupe antrenamentele și pleacă la Timișoara și se înscrie la Politehnică, Facultatea de mecanică pe care o și termină. În perioada studenției își continuă activitatea sportivă la CS KnockDown Timișoara, o sală de box. Primul antrenor care îi pune mănușile de box în mâini, a fost Eduard Benea. Tot pe atunci îl cunoaște pe actualul său antrenor, Velu Ioan Călușeru, care îl cizelează în tainele kickboxingului.

Susține două întâlniri în Local Kombat la Deva cu Ioan Stoian din București și la Craiova cu Adrian Grec pe care le câștigă ușor. În palmaresul său  ca sportiv profesionist are 16 meciuri, 13 naționale și 3 internaționale în Germania și Serbia, în total 14 victorii și doar două înfrângeri. Prima ieșire internațională o face în Serbia la NoviSad într-un meci de amatori cu un localnic pe care îl câștigă. Urmează o deplasare în Germania  într-un meci pe care îl câștigă la profesioniști împotriva unui pakistanez. După facultate revine în 2014 la Clubul „Pretorienii” din Deva alături de antrenorul Velu Ioan Călușeru cu care începe elementele de Kickbox.  Mai susține 3 meciuri primul la Cluj în promoția UFT împotriva lui Dorin Stan(2014) și Daniel Lazăr (București- Academia lui Sora) (2015) pe care le câștigă iar vineri 15.04.2016 marele meci de la Cluj în limitele categoriei -80 kg. Meciul împotriva sportivului Andrei Vasinca 24 de ani, 77 kg. legitimat la Clubul Kudokai Sibiu, a durat doar 2 reprize. Flavius domină ambele reprize, în repriza a doua trimițându-și adversarul de două ori la podea, acesta fiind numărat. Ultima numărătoare încheând partida prin KO, îi aduce centura „Transilvania” (Ultimate Fighting Tournament)  sportivului din Deva și o bursă de meci. Pe toată durata întâlnirii a fost susținut frenetic de către toți spectatorii prezenți în sală peste 3000 la număr, din care 100 au fost  hunedororeni. În prezent lucrează la un club iar în timpul liber se antrenează la sală. Nu se gândește să plece de la Deva aici și-a deschis de un an de zile și un club de fitness unde lucrează cu  copii. A obținut diploma de instructor de fitness și are o grupă de copii pe care o coordonează la Clubul „Pretorienii” din Deva. Flavius Boiciuc este apreciat ca fiind cel mai bun sportiv de kickboxing din Transilvania, la categoria sa. Bravo! Și este de la noi din județ.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/