9.7 C
Deva
luni, aprilie 29, 2024

FOTOGALERIE/GIMNASTICĂ ARTISTICĂ/”ŢARĂ, ŢARĂ, VREM CAMPIOANE!”/Micile ateliere ale viitoarelor mari campioane ale României

Campionii României s-au întors „acasă” la Deva ca să caute alte fetițe care să continue povestea de succes a gimnasticii românești.

FOTOGALERIE DE SAMI TAMAŞ.
FOTOGALERIE DE SAMI TAMAŞ.

Caravana „Țară, tară, vrem campioane!” a ajuns sâmbătă la Deva la Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” acolo unde aproape 300 de fetițe din judeţul Hunedoara dar şi din alte 8 judeţe din nord-vestul ţării însoţite de părinţi au venit să-i convingă pe antrenori că sunt talentate și au potential pentru a ajunge cândva în viitor campioane.

După ce au făcut un tur al şcolii în care au vizitat sălile în care se ţin cursuri, dar şi pe cele de antrenament şi de refacere, cabinetele medicale, căminele şi sala de servire a mesei fetiţele au revenit în Sala Olimpică unde în mai multe grupe au intrat “pe ateliere” unde sub supravegerea antrenorilor au efectuat mai multe exerciţii şi teste specifice gimnasticii.

Micuţele cu vârste între 5 şi 8 ani au fost încurajate pe toată durata selecţiei de fostele mari campioane ale României precum Sandra Izbaşa, Monica Roşu, Andreea Răducanu, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Amelia Racea şi Silvia Stroescu iar la final toate au primit diplome personalizate şi medalii de participare care le-au fost înmânate personal chiar de renumiţii antrenorii de gimnastică Mariana Bitang (foto mic) şi Octavian Bellu. 12-diplome (IN TEXT)

“Cred că o parte din acești copii îi vom regăsi în anul 2024, la Jocurile Olimpice, care nici nu știm unde se vor desfășura, și își vor aduce aminte că o dată, într-o zi ploioasă, au fost selecționați la Deva, de antrenorii care aici și-au desăvârșit cariera și de fostele mari campioane cărora vreau să le mulțumesc pentru că sunt alături de noi”, a spus Octavian Bellu.

Proiect de amploare pentru viitorul gimnasticii româneşti

Acțiunea “Ţară, ţară, vrem campioane” face parte din proiectul național „Relansarea gimnasticii românești”, derulat de Federația Română de Gimnastică cu sprijinul OMV Petrom, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Gimnastică și Fundația Casa Campionilor ce prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor. Conform acestui program, circa 150 de copii cu vârste între 5 și 8 ani vor fi triați din toată țara și vor intra în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

Prin această selecție se urmărește asigurarea unor generații valoroase de gimnaste pentru ciclurile olimpice 2016-2020 și 2020-2024.

[box border=”full”]

Campionii s-au întors acasă

Pentru gimnastica românească, timp de câteva decenii, „acasă” a însemnat Deva. În Sala Olimpică de la poalele Cetăţii în care antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu au clădit marile succese ale echipei României – 5 titluri mondiale consecutive și alte două olimpice, dar și 4 europene – s-au depănat sâmbătă multe amintiri, în timp ce viitorul caută să-și croiască drum spre performanță.

Reputatul antrenor Octavian Bellu (foto), și-a adus aminte și de anii pe care i-a petrecut la Centrul Olimpic din Deva, unde a antrenat lotul național și a recunoscut că are încă nostalgia acelor vremuri. 12-BELLU

“Mi-am petrecut în această sală peste douăzeci de ani. Nu spun că nu am nostalgia acelor vremuri în care de aici ieșeau, pe bandă rulantă, medalii de aur. Aici se întâmplau miracole, aici veneau reporteri și televiziuni din întreaga lume să înțeleagă ce înseamnă miracolul de la Deva. Deva devenise un pol de interes pe mapamond, toți știau că aici se întâmplă lucruri extraordinare. Pentru noi, cei care am fost în sală, a reprezentat o experiență de viață pe care nu cred că o poate înțelege decât cineva care va trece prin ceea ce am trecut noi”, a spus Bellu.

[/box]

[wzslider autoplay=”true”]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/