-9.5 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

Inter Petrila a câştigat Cupa României faza judeţeană la penalty-uri

Într-un meci disputat pe stadionul Michael Klein din Hunedoara, sâmbătă după amiaza campioana judeţeană CS Inter Petrila a învins cu scorul de 6-5 (1-1) (1-1) pe CSO Retezatul Haţeg la loviturile de departajare în prezenţa a peste 200 de spectatori şi a preşedintelui asociaţiei judeţene de fotbal Mircea Sârbu.

A fost o finală de Cupă a României prost programată de către AJF Hunedoara, în contextul în care echipa din Petrila va disputa sâmbătă 17 iunie acasă prima manşă din barajul de promovare în liga a III-a, un risc în plus asumat, chiar dacă i-a ţinut în competiţie pe jucătorii de la Petrila şi le-a programat meciul odată cu ora de disputare a meciului de baraj de sâmbătă 17.30. Iar desemnarea centralului Thirt Daniel la joc a fost intenţionat aleasă ştiindu-i-se ultimele evoluţii din campionatul judeţean ca fiind foarte şterse. Inter Petrila trebuia protejată de eventualele cartonaşe galbene care le atrăgea jucătorilor suspendarea în meciul de baraj de sâmbătă. Ori în asemenea condiţii nu te poţi aştepta la un meci spectaculos, atractiv şi viu disputat pe teren decât la un joc dus spre o singură direcţie, aceea de menajare a jucătorilor şi teama de accidentări. La finalul jocului au recunoscut singuri acest aspect de ajutorare a echipei din Petrila în privinţa cartonaşelor, ori în asemenea situaţie nu s-a văzut rostul ambelor echipe de a mai veni la Hunedoara să joace.


Cel mai valoros jucător al petrilenilor Iosif Kalai a greşit în două rânduri în prima repriză unde putea fi sancţionat cu două cartonaşe galbene şi implicit cel roşu ce aducea eliminarea sa de pe teren. S-a mai văzut acest aspect tras parcă la indigo şi în jocul de la Orăştie cu acelaşi protagonist la centru arbitrul Thirt Daniel din Călan când a protejat echipa gazdă de două cartonaşe roşii, dându-i un impuls în câştigarea jocului pe final. În prelungirile partidei alţi doi jucători s-au luat la ceartă pe teren unde se impunea eliminarea lor, dar iarăşi nu se putea dicta cartonaş roşu în opinia arbitrului, pentru a nu deregla lotul echipei din Lonea. Protagonist fiind acelaşi jucător Iosif Kalai considerat omul cheie în lotul celor de la Petrila. Primul gol a fost marcat de Iosf Kalai (min. 36) pentru Inter Petrila, urmat la numai cinci minute de Ovidiu Popesc pentru Retezatul Hațeg.

Haţegul a dominat a doua repriză având 4-5 ocazii de gol şi a fost la mai puţin de un centimetru de victorie pe final la loteria penaltiurilor. Petrila a avut şi ea două mari ocazii chiar pe final de meci când au scăpat singuri cu portarul, faultat în cădere jucătorul a trimis mingea în plasa laterală. Epuizaţi jucătorii ambelor echipe au ajuns la loviturile de departajare. Petrila a ratat al doilea penalti din seria de cinci prin Matei, care a trimis un şut slab pe jos. Retezatul Haţeg prin Dosan a ratat şi ea a patra execuţie trimiţând mingea violent în transversală de unde a căzut în faţa porţii şi a ieşit în afara spaţiului porţii. În seria decisivă la a şasea execuţie de la punctul cu var, Tămăşiloni a trimis balonul mult peste poartă.

O victorie de moral, cu speranţa că CS Inter Petrila va rezista în faţa bănăţenilor de la Giroda unde şansele de calificare sunt minime, în opinia redacţiei sportive a „Ziarului Hunedoreanului”. Finaliştii au fost premiaţi cu câte o diplomă şi o minge de fotbal din partea AJF Hunedoara.

Eu consider că a fost un joc în care am avut mai multe ocazii, un joc echilibrat dar dominat de noi, am avut mai mult ocazii şi ratările ne-au privat de victorie în cele 120 de minute. La penaltyuri e loterie, trebuia să înscriem noi şi atunci era victorie în 90 de minute. Îi felicit pentru titlu şi le doresc succes la baraj” a precizat Itul Flaviu antrenorul CSO Retezatul Haţeg.

Profesorul Aurel Moldovan antrenorul echipei CS Inter Petrila a declarat:

Finalele se joacă, nu există favorite, ţinând cont că şi Haţegul a terminat pe locul III şi este o echipă cu jucători de valoare, cu jucători cu experienţă, meciul a fost destul de echilibrat. Dacă sorţii au decis ca victoria să se decidă la loviturile de departajare asta este, de asta este frumos fotbalul. Am trecut de la o stare la alta, de la agonie la extaz, şi noi am ratat al doilea penalti şi ei au ratat ultimul. Întotdeauna cam aşa se întâmplă în fotbal întotdeauna, câştiga echipa care ratează prima. În fotbal trebuie să ai şi puţin noroc, în fotbal norocul mai ţine şi cu cei buni. Nu am avut un joc foarte strălucit dar, important este că am câştigat şi suntem dublu campioni la nivel de judeţ, o dată campionatul şi o dată cupa. Ne-am atins obiectivele propuse la început de an şi ne bucurăm pentru lucrul acesta. Arbitrajul a fost OK, probabil a lăsat jocul mai liber, acum fiecare arbitru are stilul lui de a arbitra. Poate unii sunt mai îngăduitori, poate alţii mai severi, a fost o altercaţie între doi jucători dar arbitrul a procedat corect, a folosit aceiaşi unităţi de măsură şi nu cred că a afectat jocul. Una peste alta noi am reuşit să câştigăm chiar dacă jocul nostru a lăsat puţin de dorit.”

Ne bucurăm enorm că am reuşit să facem eventul, suntem foarte bucuroşi şi acum aşteptăm meciul de la baraj ca să demonstrăm lumii întregi suporterilor acestora, că aceşti suporteri minunaţi care ne-au susţinut au fost alături de noi peste tot. Ţin să felicit pe toată lumea din conducerea clubului care au fost alături de noi şi au avut încredere. Cu siguranţă cred că nu i-am dezamăgit şi sperăm să nu-i dezamăgim în continuare pentru că acest oraş Petrila cred că merită o echipă în divizia C. Sperăm să facem tot posibilul să aducem cât mai multă lume la stadion. Cu toate că unii poate nu credeau în noi, uite că am reuşit să câştigăm şi campionatul şi cupa să o aducem la Lonea şi acum sperăm din tot sufletul să facem un meci mare şi contra celor din Timişoara de la Ghiroda, să promovăm.” Iosif Kalai jucător Inter Petrila.

CSO Retezatul Haţeg: 89 Farcaş Adrian – 6 D. Laslău(cap), 3 M. Daj(17 D. Belei min. 54), 7 Gavriluţi Ioniţ, 8 M. Simoneac, 9 Cîrdei Alexandru(2 Vîrlan Andrei min. 115), 10 Popesc Ovidiu(20 Maier Sergiu min. 87), 11 Dosan Adrian, 21 V. Pîrvu(80 Pop Fabian min. 90+2), 77 Vişan C-tin, 95 Tămăşiloni Marius.

Rezerve: 12 I. Costa – 12 Bobu Romulus, 99 Ardelean Ionuţ. Antrenor: Itul Flaviu

Goluri: Popesc Ovidiu min. 41

Goluri la loviturile de departajare: Vîrlan Andrei, Maier Sergiu, Pop Fabian, Simoneac Mihai, Vişan C-tin

Avertismente: Simoneac Mihai min. 60, Maier Sergiu min. 93.

CS Inter Petrila: 33 Santa Attila – 2 D. Horvath(9 Duma Cristian min. 110), 11 I. Androne, 7 R. Perşe(21 Tăian Vlad min. 67), 10 Bocu Alin(5 Torkoş Ionuţ min. 87), 14 Drăgoescu Răzvan, 16 Ad. Agapi, 17 Ad. Cîmpean(cap), 8 M. Matei, 19 Ad. Dolha(4 B. Keszeg min. 56), 20 I. Kalai

Rezerve: 12 Gâmbuţă Valentin – 6 L. Coste, 18 Mareş .Marius Antrenor: Moldovan Aurel

Goluri: Kalai Iosif min. 36.

Goluri la loviturile de departajare: Drăgoescu Răzvan, Kalai Iosif, 4 Keszeg Bogdan, Torkoş Ionuţ, Agapi Adrian, Cîmpean Adrian

Avertismente: Agapi Adrian min. 49, Kalai Iosif min. 77

Arbitri: Thirt Daniel (Călan) – Petrean Cristian(Deva), Saraol Alin (Deva)

Observator: Sîrbu Mircea (Leşnic)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente