10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

TENIS DE CÂMP/“Dodi” și-a luat „zborul”. A câștigat primele puncte ATP

Deși este încă junior un jucător hunedorean de tenis de câmp a fost dublu finalist într-un turneu Futures de seniori al Federației Internaționale de Tenis (ITF) care a avut loc la Bastad și astfel a câștigat primele puncte în clasamentul internațional.

16-TENISDECAMP

Jucătorul român Dragoș „Dodi” Mădăraș (foto, 17 ani) a ajuns până în finalele (simplu și dublu) turneului  ITF de la Bastad (Suedia), dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. La simplu, Mădăraș a fost învins în ultimul act al competiției de localnicul Mikael Ymer, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-2.

Pe tabloul de dublu, jucătorul român a făcut pereche cu suedezul Serdar Bojadjieva, fiind întrecuți în finală de Jonathan Mridha/Fred Simonsson, scor 7-6(4), 6-2.

A câștigat 10 puncte ATP

Dragoș Madaraș a acces, în premieră, până în ultimul act al unui turneu ITF la Bastad, Suedia , turneu de 10.000 de dolari, acolo unde săptămâna trecută a susținut un adevarat tur de forță . A plecat cu WC (Wild Card – invitație) din calificări, unde a obținut două victorii, apoi 5 meciuri pe tabloul principal la simplu, inclusiv finala,  plus alte 4 meciuri de dublu, în paralel.

Specialiștii apreciază efortul depus de “Dodi” și spun că “puțini jucători de vârsta lui Dragoș Mădăraș pot să ducă un asemenea parcurs în mai puțin de o săptămână, de a juca 11 meciuri”.

Astfel, “Dodi” a câștigat 10 puncte iar de lunea viitoare va figura în clasamentul mondial ATP seniori cel mai probabil pe o poziție  între locurile 1.000 –  1.050.

Made in Deva

Născut pe 12 septembrie 1997 Dra­goş Nico­lae Mădă­raş, este ori­gi­nar din Deva, dar sta­bi­lit în Hel­sin­borg (Sue­dia). El a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis pe când avea doar 7 ani la Sport Club Municipal Deva. Mai apoi a aprofundat tainele “sportului alb” la Hunedoara la Club Tenis Siderurgica sub atenta îndrumare a antrenorului Viorel Căciulescu. 22101_346403282230073_686987700865872866_n

Acum, Mădăraş se pre­gă­teşte la clu­bul Hel­si­gborgs TK sub supra­ve­ghe­rea antre­no­ru­lui Mattias Arvi­d­s­son (teh­ni­cian cunos­cut în lumea teni­su­lui mondial, care a pre­gă­tit jucă­tori de top precum Johanna Lar­s­son, Polona Her­cog, etc. ), sue­de­zii fiind impre­sio­naţi de cali­tă­ţile jucă­to­ru­lui nostru. Cât timp a locuit şi s-a pregătit în România Dragoş Mădăraş a fost elev al Colegiului Naţional Sportiv “Cetate” Deva.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/