Dudele, banalele fructe care cresc în copacii de la marginea drumului, au beneficii nebănuite pentru sănătate. Fructele de culoare mov, roşie sau albă sunt bogate în vitamine şi minerale care contribuie la menţinerea sănătăţii organismului, la protejarea împotriva bolilor şi chiar la tratarea anumitor afecţiuni, informează adevarul.ro.
Dudul, originar din China, a ajuns pe meleagurile româneşti în urmă cu câteva sute de ani. A fost cultivat, iniţial, doar pentru frunzele care constituiau hrana viermilor de mătase. Dudele sau agudele, căzute de cele mai multe ori pe marginea drumului şi călcate în picioare de trecători, nu s-au numărat printre fructele preferate de sezon.
Fructele de dud se coc la începutul verii şi au dimensiunea unor mure, de aici şi denumirea populară a dudelor care mai sunt cunoscute drept ”mure de copac”. Nu s-au găsit niciodată pe tarabele din piaţă, ele fiind, practic, la îndemâna trecătorilor care le-au putut aduna direct din pomii de pe stradă. Continuarea pe adevarul.ro.
SURSA: adevarul.ro.