23.1 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

„Nu suntem poştaşi”

Medicii nu vor să distribuie cardurile de sănătate. Aceştia spun că prin imprimarea şi distribuirea cardurilor ar pierde foarte mult timp, urmând a fi afectată perioada alocată pentru consultul pacienţilor.

carduri

Nicoleta PÂRVA


 

Chiar dacă primele carduri naţionale de sănătate vor fi gata până la sfarşitul acestei luni, nu se ştie deocamdată cine se va ocupa de inscripţionarea şi distribuirea acestora.

Inutil

Şi asta pentru că medicii de familie nu sunt de acord să împartă documentele asiguraţilor, întrucât nu sunt plătiţi pentru astfel de activităţi, aceştia susţinând că sunt doctori şi nu poştaşi. Mai mult, aceştia susţin că, dacă ar desfăşura această activitate birocratică, timpul alocat consultării pacienţilor s-ar reduce foarte mult. Cardurile de sănătate ar urma să fie distribuite tuturor asiguraţilor începând din 2014. Tot din luna ianuarie a anului viitor va funcţiona fişa electronică de sănătate, astfel că, spun medicii de familie din judeţul Hunedoara, cardul de sănătate nu îşi mai are rostul. Cardul de sănătate ar urma să cuprindătoate informaţiile medicale despre pacient, calitatea de asigurat, reţetele de care a beneficiat, grupa de sânge şi acordul privind donarea de organe.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente