25.7 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Miticii de Banat şi regionalizarea

editorialProtestul angajaţilor din Fiscul timişorean este o mişcare „spontan” dictată de politicienii judeţului Timiş care cred, probabil, că regionalizarea ar trebui să le ofere statutul de mitici ai Regiunii de Vest.


Faptul că Direcţia Regională a Finanţelor Publice va fi la Deva nu schimbă cu nimic viaţa contribuabililor – mulţi, puţin, câţi vor fi ei – din cele patru judeţe. Mai mult, nu afectează în niciun fel munca angajaţilor de la Fisc, inclusiv a celor care au ieşit să protesteze în stradă. Atunci, ce anume i-a mânat spre grevă?

Singura explicaţie care îmi vine în minte este că oamenii Fiscului percutează la ordin politic.

Liderul de sindicat al finanţiştilor din Timiş zice că nu ar fi moral cu Direcţia Regională la Deva. Adică, de ce nu ar fi moral? Finanţiştii hunedoreni sun mai slab pregătiţi? Ei bine, nu! Dimpotrivă. Fiscul hunedorean a făcut ordine în ograda timişorenilor, după ce ani de zile s-au dovedit neputincioşi (ca să fiu elegant) să-l prindă pe „Prinţul Banatului” care fabrica ţigarete contrafăcute şi le timbra ilegal sub nasul lor, al organelor fiscale din Timiş, a acelora care spun acum că „economic, social şi moral” Deva este un loc nepotrivit ca reşedinţă a Fiscului.

Comisarii Gărzii Financiare din Deva au pus pe butuci afacere ilegală a sirianului Iskandarani, nu „moralii” care au ieşit în stradă, deşi golănia era în „parohia” lor.

Este evident pentru oricine a apucat să stea mai mult de trei zile în România că protestul nu are nicio treabă cu bunul mers al finanţelor publice şi că avem de a face cu orgolii politice în care angajaţii fiscului au fost masă de manevră. De altfel, intervenţiile demnitarilor din Timiş nu lasă loc de-ntors.

Regionalizarea – dacă se va face după capriciile unora care se visează baroni regionali, folosind presiunea străzii ca să-şi atingă scopurile – nu face altceva decât să mute pe Bega miticismele dâmboviţene.

Ba ar putea fi chiar mai rău, dacă punem la socoteală felul în care se poartă autoritatea regională de drumuri din Timişoara care a pus monopol până şi pe comunicare şi care ignoră de câţiva ani să îndrepte un petic de drum naţional din Orăştie care aproape zilnic produce evenimente în trafic.

În aceste condiţii, decât o regionalizare de nimic, mai bine deloc.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente