-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

EXPLICAŢII: Primarul comunei Băcia are dreptate degeaba. Oferta mai mare rămâne

Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia spune că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) i-a dat dreptate în privinţa licitaţiei de la Tîmpa (în urma căreia a rămas o gaură de peste 200.000 lei la buget) şi cu toate astea lucrarea rămâne la constructorul care lucrează mai scum

panta  bacia

Nicolae Panţa, primarul care şi-a dat demisia şi şi-a retras-o în decurs de două zile, a decis să vorbească şi să-şi justifice acţiunile, după ce a primit un răspuns oficial din partea ANRMAP în legătură cu desemnarea câştigătorului la atribuirea lucrărilor de modernizare pentru căminul cultural de la Tîmpa.

Spoială la supra preţ

Panţa spune că a decis să îşi dea demisia de funcţia de primar în momentul în care comisia de licitaţie a desemnat câştigătorul licitaţiei, fără să ţină cont de oferta cu preţul cel mai mic. Decizia comisiei (cu care primarul nu a fost de acord) a angajat o cheltuială suplimentară  în valoare de 216.000 lei pentru bugetul local al primăriei Băcia.

O zi după depuntera demisiei, Nicolae Panţa a revenit „deoarece se compromitea finanţarea lucrărilor prin creditul angajat”, după cum ne informează primarul printr-un comunicat de presă.

Primarul „s-a spălat pe mâini” de răspundere

Nicolae Panţa a renunţat la demisie şi a semnat actele de atribuire, dar a cerut în scris şi părerea specialiştilor în achiziţii publice de la ANRMAP. Acum primarul a primit răspuns cum că interpretarea corectă a legii ar fi cea propusă de el, însă nu se mai poate face nimic. „Se pare, însă, că eu mă voi alege doar cu dreptatea de partea mea iar cei care au procedat cu totul împotriva intereselor comunităţii locale (…) vor rămâne de neclintit”, mai scrie Nicolae Panţa în comunicatul său.

Rămâne de văzut ce va „clinti” Curtea de conturi atunci când va ajunge să verifice Primăria Comunei Băcia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/