22 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

PENALI DIN TOATE PARTIDELE, UNIŢI-VĂ! Mircia Muntean şi guvernul din umbra gratiilor

MICICA

[box border=”full”]Ştirea:


Mircia Muntean a fost exclus din PDL după ce instanţa l-a condamnat la patru ani de puşcărie cu suspendare. Deocamdată. Din păcate, pentru fostul primar al Devei viitorul nu sună bine. Celelalte procese penale, nu puţine, aflate pe rol vor fi tot mai greu de oprit. S-a întâmplat şi la case mai mari. După ce a reuşit să se sustragă unui verdict în instanţă cu trageri de timp vreme de 15 ani, Mircia Muntean a ajuns să achite nota de plată. Averea şi libertatea nu mai îi sunt în siguranţă. Momentul e cum nu se poate mai prost pentru el. Mircia Muntean nu mai are nimic de oferit din punct de vedere politic. Alegerile au trecut, el nu mai contează electoral, şi nici ca vot în parlament nu are ce negocia. Politic este un om sfârşit. Dovadă este uşurinţa cu care colegii săi din PDL l-au abandonat ca pe o măsea stricată când a dat pentru prima dată de greu. Mircia Muntean a trăit cea mai mare parte a vieţii sale din politică. Altceva nu ştie să facă. A fost pentru o scurtă perioadă de timp „om de afaceri”, dar povestea s-a încheiat cu un răsunător scandal de corupţie. (Afacerea cu sisteme de alarmă puse la fabrica de armament de la Cugir a apărut în presă sub numele de „Operaţiunea Overlord”.) Acum, singura soluţie care se întrezăreşte pentru Mircia Muntean ar fi să înfiinţeze un partid nou, de largă „respiraţie” naţională, care să prindă la un electorat numeros şi stabil – puşcăriaşii[/box]

Peşcheşul ia fiinţă (cum altfel!) în ilegalitate

Partidul Escrocilor Şpăgari, Corupţi, Hoţi, Evazionişti şi Şmecheri (pe scurt: PEŞCHEŞ) a câştigat alegerile abia în 2016 dintr-un singur motiv: au fost primele la care a participat. Mircia Muntean, fondatorul PEŞCHEŞ-ului, a avut ideea asta genială după ce a înfundat bulăul, în primul său mandat de deputat. La vremea respectivă nimeni nu i-a dat nicio şansă. În România erau doar 30.000 de „bulangii”, puşcăriaşi în zeghe, dar fostul primar al Devei a înţeles că bazinul electoral este uriaş, că PEŞCHEŞ-ul are mulţi simpatizanţi în afara temniţelor, care trăiesc în ilegalitate. (Or, un partid care se bazează pe ilegalişti nu poate da greş în România, comuniştii au dovedit asta.) E adevărat că PEŞCHEŞ-ul se putea afirma mult mai devreme dacă Mircică nu ar fi fost izolat (la Bârcea) de ceilalţi puşcăriabili celebrii care, toţi, studiau în şcoala elitelor de la Jilava. Pentru hunedoreni a fost bine fiindcă Mircia şi-a recrutat „bulangii” de frunte dintre ai noştri, din judeţ.

Cu câţiva ani mai devreme

La nici trei zile de la încarcerarea sa la Bârcea, deţinutul 666 (fostul deputat PDL Mircia Muntean) era prieten cu toată lumea şi primise dreptul de a ieşi la muncă. Putem spune că atunci a fost pentru prima (şi singura) dată când fostul primar 4X4 a muncit cu adevărat în folosul comunităţii, la plivit de buruieni în centrul Devei ( fără să distrugă, totuşi, zonele verzi). Mircia îşi creiona guvernul din umbră (de la răcoare, mai bine zis) şi se împotmolise cu Omar Hayssam, care a refuzat Externele şi Apărarea. Sirianul, fan 11 Septembrie, se voia ambasador SUA, post pe care Mircia îl promisese lui Raj Tunaru, „omul locului”, care şi-a ispăşit pârnaia în State.

Ajutaţi-l pe Mircia să-şi facă guvern

Ministere la care e sigur, nu vă mai gândiţi: Alin Rădoane la Dezordine Publică în „Vână de Bou” (fostul minister de Interne); Spumă şi Bibanu – Justiţie şi Telecomunicaţii (comasate din motive de criză, la „interceptări” întră şi procurorii cu fostul Minister Public cu tot); Mihail Nicolae Rudeanu – Deturnare de Fonduri, Celebritate, Diplome şi Onoruri (tot ceea ce era, de facto, la Administraţia de pe vremuri); Attila Dezsi – Retrocedări (minister asimilat cu Mediu, Ape, Păduri, Energie).

Există şi câţiva incerţi cu şanse reale de a prinde un portofoliu: Cristian Girgoraş – Tineret (şmen la tabere şi pensii cu punctaj peste Monica Iacob Ridzi);  Dorin Gligor – ministru delegat pentru Chetă, Comisioane şi Şomaj (fără competenţe în muncă); Nicolae Timiş – Delapidarea Minţii şi Migrări (Sănătatea de altădată); Cristian Marius Vladu – Protocolul Statului (fără portofoliu, că e prea mult de stat pe bază de stenogramă).

Rămân vacante posturile de ministru al Cămătăriei (Finanţe), Şantajului (Economie şi Comerţ), Marilor Corupţi (Transporturi) şi Vămuirii (că Vama-i vamă, de la Iuda până-n veci, n-ai cum să-i zici altfel.)

Stimaţi cititori, daţi dovadă de atitudine civică şi ajutaţi-l pe Mircia să-şi facă Guvern. Nu mai are prieteni, dar nu ducem lipsă de puşcăriabili.

Şi de ministere mai e loc…

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente