13.8 C
Deva
joi, octombrie 5, 2023

SENATORUL VOCHIŢOIU: A negociat la un hotel de 5 stele să-i schimbe aşternuturile mai rar

UMILITOR: Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane şi oricât de uşor i-ar fi capul îi cade hărţuit de gravitaţie şi-i supără şira spinării. Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil
UMILITOR: Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane şi oricât de uşor i-ar fi capul îi cade hărţuit de gravitaţie şi-i supără şira spinării. Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil

[box border=”full”]Ştirea:


Parlamentarii români vor dormi pe bani mai puţini. Măcar pe timp de noapte. Până săptămâna trecută, fiecare parlamentar primea câte 8.000 de lei, lunar, pentru cazare. (Aproape cam cât ia în mână, leafă, un dascăl debutant într-un an.) Guvernul a redus la jumătate cheltuielile cu cazarea demnitarilor. În aceste zile fiecare parlamentar îşi negociază şederea în Bucureşti.

Priorităţi de fost strungar

Senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu stă la cel mai mare hotel de cinci stele din Capitală. (Aşa zice enciclopedia Wikipedia, deci luaţi-o cu rezerve.) Hotel Radisson Blu Bucureşti dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un Bali Spa, un centru de sănătate, piscină exterioară încălzită, jacuzzi exterior, pistă pentru jogging, casino şi magazine de lux. Hotelul la care a tras Vochiţoiu are chiar şi camere pentru persoane cu dizabilități. O noapte la Radisson Blu costă cam 500 de lei. (Un şomer trebuie să trăiască o lună cu banii ăştia.) Poporanistul Haralambie Vochiţoiu şi-a renegociat somnul de parlamentar „IMPECABIL” (cum ar zice Dorin Gligor, dacă soarta i-ar fi dat şi lui un brânci în Parlament). Harry rămâne la Radisson Blu cu acces la garaj şi sală de fitness, dar a coborât pragul de igienă personală în sensul că hotelierii pot să-i schimbe aşternuturile mai rar. Se încadrează în 4.000 de lei, cât dă Guvernul, şi e foarte încântat de negocierea sa.[/box]

„Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi Pământul”

Haralambie Vochiţoiu este senator PP-DD, făcut din resturile redistribuirii. Adică, el face parte dintre acei parlamentari care au pierdut alegerile în colegiu, dar legea electorală l-a chemat la Casa Poporului să ajute la dublarea numărului de aleşi ai naţiunii.

Poporanistul Vochiţoiu este modelul carieristului de succes: l-a prins Revoluţia strungar în Petroşani, iar democraţia a tăbărât peste el ca un tăvălug cu diplome şi onoruri, aducându-l până-n pragul unei cariere de universitar.

Politic, poporanistul a început la Partidul Socialist al Muncii pe care l-a abandonat de îndată ce a fost ales consilier judeţean. A frecventat PSD câtă vreme a prins un post de director, după care s-a lipit de Dan Diaconescu şi este senator.

Inspirat de Vochiţoiu, creat de scutece

Iată cum explică Harry Vochiţoiu fabuloasa negociere a nopţilor de lux: „Băi, mie nu-mi place să-mi spăl rufele în public. Corect? Cearşafurile pot să nu fie spălate deloc: port pampers. Comod şi practic. În politică nimeni nu trebuie să afle că eşti slab de vezică. Fiecare cum îşi aşterne aşa doarme şi la aşternuturile mele nu umblă nimeni. Fraierii de la hotel s-au bucurat că scapă de schimbatul lenjeriei şi mi-au dat pe mână un garaj. Îmi fac atelier de strungărie. Mai repar o încuietoare – că-s tare-n clanţă –, mai un fitingărai şi le iau banii. Din ce primesc pentru cazare pun şi ceva deoparte… Eu mă descurc, dar alţi colegi nu le au cu meşteritul, aşa că am depus o moţiune: ori cade Guvernul, ori reprimim solda de somn întreagă”, mărturiseşte Harry.

Moţiunea Vochiţoiu:

„Ce lume ingrată: nici în Parlament nu se mai doarme ca pe vremuri. Statul nerecunoscător îşi umileşte corifeii. Banii destinaţi somnului de noapte s-au înjumătăţit. Un senator e obligat să doarmă la plen sau la comisii în condiţii inumane. Poziţia de somn şezând e nesănătoasă. Oricât de uşor ar fi capul parlamentarului (şi de obicei este uşor ca un fulg, nu e nimic acolo să-l facă mai greu), el cade hărţuit de gravitaţie şi supără coloana vertebrală în zona cervicală. (Ideea că parlamentarii n-au coloană e doar o figură de stil.) Din aceste motive e greu de acceptat ca şi somnul de noapte al alesului să fie violat în drepturile câştigate la Revoluţie. Guvernul este, în mod categoric, iresponsabil. Îl acuz de atentat la siguranţa naţională pentru că un senator care doarme prost ori (Doamne fereşte) doarme numai noaptea este pentru ţară ca o hoardă de tătari peste un muşuroi de furnici. Numai Curtea Constituţională ne mai poate salva ţărişoara, scumpa noastră Românie: cer să ni se dea banii de cazare înapoi şi integral până nu-i prea târziu!!!”

Aplauzele puternice de la balcon au trezit auditoriul. Din greşeală, majoritarii au votat „pentru”, luându-se după degetul ridicat al preşedintelui de şedinţă care a vrut să le spună că a vorbit cineva de la PP-DD. Tot răul spre bine…

Știri Similare

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente