19.7 C
Deva
duminică, iunie 23, 2024

Administraţia din Veţel sprijină agricultura şi sportul

Edilii din comuna de lângă Deva susţin producătorii locali şi modernizează un stadion

În judeţul Hunedoara sunt desatule comune ale căror sate componente aparţin unor zone etno-folclorice diferite, fiecare având specificul său.

Ioan-Hentiu-Primar-Vetel

Produse ecologice

O astfel de comună este şi Veţelul, satele sale aparţinând de Ţinutul Pădurenilor şi de zona Văii Mureşului. Astfel, localitatea de reşedinţă, Veţel, ca şi localităţile Mintia, Leşnic, Vulcez, Căoi, Bretelin şi Herepeia, sunt “arondate” Văii Mureşului, iar celelalte sate component, respectiv Muncelu Mare, Muncelu Mic, Boia Bârzii şi Runcu Mic aparţin, din punct de vedere etnografic, dar nu numai, de Ţinutul Pădurenilor. Indiferent, însă, de poziţionarea lor geografică, în toate satele comunei Veţel se practică agricultura. Mai mult, în satele de munte, aşa cum numesc localnicii aşezările din Pădurenime, unde poluarea a dispărut, odată cu încetarea activităţilor din minerit, se practzică agricultura ecologică. “Avem producători agricoli din satele de munte care participă la diverse manifestări specific domeniului lor de activitate. Aceştia se prezintă în pieţe, târguri sau expoziţii cu legume şi fructe, dar şi alte produse pe care le prepară în propriile gospodării, după reţete păstrate din bătrâni, cum ar fi siropuri, dulceţuri, murături şi altele. Noi îi sprijinim pe aceştia, dar şi pe ceilalţi, din satele de pe Valea Mureşului, pentru a-şi valorifica aceste produse, prin care, până la urmă, ne facem o bună reclamă pentru localitate”, a declarat Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel.

siropuri

Bază pentru copii

În această perioadă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Veţel mai derulează un proiect, care vine, de această dată, în sprijinirea copiilor din comună. “În satul Mintia avem un stadion pe care dorim să-l punem la dispoziţia tuturor iubitorilor de sport din comună, dar nu numai. Lucrările de modernizare a acestei baze sportive se apropie de finalizare. Astfel, am amenajat vestiarele şi s-a reabilitat tribuna, mai trebuind să mai lucrăm puţin la îmbunătăţirea gazonului. Aici dorim să-I atragem pe copiii din comună, să practice fotbalul, dar şi alte sporturi, în mod organizat. Mai sunt şi alte terenuri în comună, la Veţel şi la Leşnic, şi, prin punerea la dispoziţie a acestora către populaţie, încercăm să atragem tineretul spre sport în detrimental altor activităţi mai puţin sănătoase ”, a mai spus Ioan Henţiu, primarul comunei hunedorene Veţel.

Sequence 135.Still340

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/