Primarul comunei din Ţara Zarandului, Ioan Faur, trece în revistă realizările făcute după alegerile locale din vara trecută
Acum, după ce a trecut un „an rotund” de când primarii, noi sau realeşi, şi-au preluat atribuţiunile, este o perioadă propice de a face un bilanţ al activităţii depuse de aceştia.
Prima dragoste nu se uită
Deşi calendaristic a trecut mai bine de un an de la alegeri, în mod practic, deoarece trebuie exclusă perioada de validare pe funcţii şi cea în care noile consilii locale îşi intră în atribuţiuni, primarii au avut la dispoziţie 12 luni pline pentru a-şi pune în aplicare promisiunile electorale ori măcar o parte dintre acestea. Aşa este şi în comuna hunedoreană Ribiţa din Ţara Zarandului, una cu o bogată încărcătură istorică, unde Ioan Faur a fost ales, vara trecută, pentru a treia oară consecutiv, în funcţia de primar. „Se apropie de finalizare lucrările de modernizare de la stadionul „Olimpia” din Ribiţa. Aici este vorba despre tribune acoperite, gard împrejmuitor, tabelă de marcaj, cabine mobile, maşină de tuns iarba, legarea las reţeaua de apă, alimentare cu curent electric sau instalaţie de udat gazonul, noi preconizând ca acestea să fie finalizate până în septembrie, la începerea campionatului”, a spus Ioan Faur. Trebuie spus că primarul, fost jucător emblematic la Aurul Brad, este un susţinător înfocat al echipei din comuna sa, KSS Ribiţa, care a câştigat ediţia precedentă a seriei a II-a din Liga a V-a de fotbal Hunedoara.
Nu numai fotbal
În Ribiţa, cum este şi firesc, nu se rezumă totul la fotbal, aici făcându-se şi lucruri serioase, în adevăratul sans al cuvântului. „În anul în care a trecut de la alegeri s-au asfaltat circa 2 kilometri de drumuri interioare în satele Crişan şi Ribiţa. De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost finalizate lucrările la un proiect cu finanţare europeană, depus pe măsura 125a, în valoare de 1 milion de euro, care prevedea modernizarea şi amenajarea de drumuri de exploataţie agricolă. Foarte important pentru întreaga comunitate a fost şi inaugurarea unui centru Biblionet în localitatea de reşedinţă. În plus, am depus un proiect, pe HG 577, aflat în aşteptarea avizării, pentru introducerea reţelelor de apăşi canalizare şi modernizarea drumurilor în satele Ribiţa, Crişan, Uibăreşti şi Ribicioara. De asemenea, au fost făcute, cu angajaţii de la societatea din subordinea consiliului local şi cu utilaje proprii, lucrări de întreţinere curentă la unităţile de învăţământ din comunăşi la drumuri. Totodată, s-a asigurat deja combustibilul, respectiv lemn, pentru încălzirea, în iarna ce va urma, a instituţiilor publice care funcţionează în comună. Nu în ultimul rând vreau să precizez şi că, pe lângă sprijinul legal pe care îl acordăm şcolilor şi echipei de fotbal, ajutăm, tot în limita posibilităţilor, bisericile din localitate, precum şi Mănăstirea Crişan din satul omonim”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.