36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Criză: Lipsa banilor blochează unele investiţii în Toteşti

Primarul comunei, Tiberiu Pasconi, spune că este în aşteptarea aprobării unor finanţări pentru derularea unor lucrări importante

primar totesti

Trecem printr-o perioadă de criză financiară ce pare a nu se mai termina. Afectaţi de această criză nu sunt doar oamenii, ci şi administraţiile publice locale, nu doar din judeţul Hunedoara, ci din întreaga ţară.

Proiecte în aşteptare

Un astfel de caz, nu tocmai plăcut, îl găsim şi în comuna hunedoreană Toteşti. „În baza Hotărârii de Guvern 577, s-a executat licitaţia şi s-a şi desemnat firma câştigătoare pentru proiectul ce vizează introducerea reţelei de apă potabilă în comună, noi fiind, acum, în aşteptarea acordului de finanţare din partea Executivului. Tot în aceeaşi fază, şi tot în baza aceluiaşi act normativ mai sus menţionat, se aflăşi proiectul privind reţeaua de canalizare. Într-o situaţie similară, de aşteptare a finanţării, ne aflăm şi cu un alt proiect, depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor”, acesta prevăzând înfiinţarea unei baze sportive multifuncţionale. La căminul cultural din satul Cârneşti, un proiect de mare anvergurăşi la care ţin foarte mult, aşteptăm rectificarea bugetară pentru continuarea lucrărilor, în prezent acestea fiind finalizate în proporţie de circa 80%. Practic, aici lucrările interioare au fost finalizate, urmând a se finisa exteriorul clădirii. Tot în aşteptarea unui răspuns ne aflăm şi în ceea ce priveşte înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în comună, proiectul, depus pe măsura 313, fiind declarat eligibil”, a declarat primarul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi.

Sunt şi veşti bune

Totuşi, pentru locuitorii comunei Toteşti, o aşezare pitorească, situată în mirifica Ţară a Haţegului, vin şi veşti bune. „Din fonduri proprii, continuă lucrările de construcţie la două case parohiale în comună. Este vorba despre cea din Cârneşti, care este aproape în întregime finalizată, şi de cea din reea, executată într-un procent de aproximativ 60%. De asemenea, am finalizat acţiunea de aprovizionare cu lemne, pentru sezonul rece ce va urma, la toate instituţiile publice care funcţionează în comună. Totodată, în luna septembrie a acestui an vor fi terminate şi ultimele operaţiuni de asfaltare din comună, fiind vorba de doar câteva uliţe, lungimea acestora fiind de circa 200 de metri. În fine, în octombrie vor fi organizate Zilele comunei. Data va fi stabilită în curând, după ce vom discuta cu cei de la Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Ţara Haţegului”, care doresc, cu această ocazie, să organizeze şi un târg – expoziţie cu vânzare”, a mai spus Tiberiu Pasconi.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/