0.6 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Investiții în comuna Crișcior

În localitatea zărăndeană se derulează mai multe proiecte de dezvoltare

Fondurile europene, mai ales pe această perioadă de criză ce pare a nu se mai termina vreodată, reprezintă una dintre puținele modalități prin care așezările rurale pot accesa fonduri în vederea modernizării și dezvoltării lor.

MAIN-16-primar-criscior

Achiziții utile

Nici comunele din județul Hunedoara, în marea lor majoritate, nu fac excepție de la acest principiu. O veritabilă campioană în ce privește atragerea fondurilor europene este comuna Crișcior, din Țara Zarandului. „Pot spune că, în ultima perioadă, de un și jumătate, am reușit să atragem în comună fonduri europene importante, în valoare de circa trei milioane de euro, pe diferite axe. Așa cum se știe, am inplementat un proiect integrat, pe măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Prin acest proiect am reușit să asfaltăm 15 kilometri de drumuri interioare, a fost înființat un Centru After School și s-a dotat, cu materiale specifice, căminul cultural din Zdrapți. Legat de acest cămin, după dotarea lui, am accesat un alt proiect cu finanțare europeană, de această dată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, din care face parte și comuna noastră, în valoare de 100.000 de euro, pentru modernizarea clădirii și sperăm ca această investiție să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil, poate chiar până la finele anului în curs. În plus, tot prin GAL Țara Zarandului s-au achiziționat și două utilaje multifuncționale, valoarea lor fiind de 200.000 de euro. Acestea ne sunt extrem de utile pe perioada întregului an, în sezonul cald folosindu-le, de exemplu, la toaletarea spațiilor verzi, iar acum, iarna, suntem pregătiți să intervenim la deszăpezirea drumurilor, când va ninge. Și să nu uităm de deschiderea Centrului de Informare Turistică din Gurabarza, pe măsura 313, a cărui valoare a fost de 200.000 de euro”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Cu gândul la viitor

Și, chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Crișcior au și câteva proiecte de viitor foarte apropiat. „Sunt convins că vom simți la plata consumului la căldură eficiența noii centrale termice de la Grupul Școlar „Crișan” din localitate. De asemenea, trotuarele din comună, reabilitate cu cea a rămas de la asfaltarea drumurilor din proiectul integrat, cresc gradul de confort al locuitorilor, iar acțiunea de modernizare a acestora va continua și în viitor. Noi sperăm să modernizăm, cât de curînd, și drumul Gurabarza – Ruda Brad, și mai avem și alte planuri. Până atunci, însă, doresc tuturor sărbători fericite și la mulți ani”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crișcior.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/