1.5 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Optimism ponderat al administrației din Vălișoara

Primarul Mircea Ion Rovinar are planuri realiste în ceea ce privește dezvoltarea localității pe care o administreazăprimar-valisoara

Așezările rurale din Țara Zarandului sunt situate, așa cum știe toată lumea, în zone aflate la altitudini mai mari, unde se ajunge mai greu. Pentru primarii acestor comune o prioritate rămâne modernizarea căilor de acces spre respectivele localități.

Modernizarea drumurilor

Așa se întâmplă și în comuna hunedoreană Vălișoara, unde primarul Mircea Ion Rovinar și echipa sa s-au preocupat de starea drumurilor de la preluarea primului mandat în fruntea așezării, în vara anului 2008, “Consider că starea drumurilor din comună este una destul de bună. De  la preluarea mandatului și  până în 2010 am derulat un program mai amplu de pietruiri și, din al doilea mandat ne-am axat mai mult pe modernizarea acestora prin asfaltare. Astfel, în acest an, în baza Ordonaței 28, fosta Hotărâre de Guvern 577, am reușit asfaltarea drumului comuna dintre Vălișoara și Crăciunești, sat aparținător de Băița, pe raza localității noastre. De asemenea, s-a asfaltat și strada Furnicești, din centrul de comună, până la biserică. Mi se pare normal ca drumurile din centrul de comnună să fie asfaltate, pentru a facilita accesul spre școală sau biserică. Și pe viitor ne dorim să ne axăm pe modernizarea acestui segment al rețelei de infrastructură. Un exemplu concret în acest sens este drumul principal din satul aparținător Săliștioara, la început în centrul localității. În satul Dealu Mare se derulează o investiție majoră a Consiliului județean Hunedoara, care a început în acest an. Este vorba despre modernizarea Drumului Județean 763 B, pe o lungime de 9 km, dintre care 6 sunt pe raza localității noastre. Această arteră rutieră face legătura între comunele Vălișoara și Luncoiu de Jos, asigurându-se o variantă ocolitoare pentru aglomerația de pe Drumul Național 76”, a declarat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălișoara, în emisiunea „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Poate și gaz metan

Și la țară oamenii doresc să beneficieze de condiții de viață cât mai apropiate de cele de la oraș. În mod firesc, această dorință o întâlnim și la Vălișoara. Și, chiar dacă este vorba despre o comună cu păduri în apropiere, se dorește introducerea rețelei de gaz metan. „Gazul metan este o problemă în zonă, chiar dacă nu suntem foarte departe de Deva. Situația din Brad este cunoscută, nici municipiul nefiind racordat la rețea. S-a ajuns la un consesns, cu toți factorii responsabili, pentru tragerea unei conducte de la Mintia până la Ștei, în Bihor. Prima fază a proiectului o reprezintă o conductă între Mintia și Brad, pe o lungime de 34,5 km, care va trece și prin Vălișoara. Detaliile tehnice nu cunosc, dar Consiliul Județean a dat avizul de urbanism pentru acest proiect major pentru zona noastră”, a mai spus Mircea Ion Rovinar, primarul din Vălișoara, în emisiunea mai sus menționată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/