23.3 C
Deva
joi, septembrie 21, 2023

Perioadă bună pentru administrația din Răchitova

În prezent se așteaptă câteva avize pentru a se da startul lucrărilor unui proiect ce beneficiază de finanțare europeană

primar rachitova

A trecut, iată, un an de când primarii și-au preluat noile mandate, în județul Hunedoara majoriatea acestora fiind realeși.


Dezvoltarea rețelei de infrastructură

Un caz de primar reales l-am întâlnit și în comuna Răchitova, primarul Eugen Dorel Băiconi fiind reales de către concetățenii săi. “Principala preocupare în acest an de mandat a fost cea legată de punerea în practică a unui proiect integrat, depus pe măsura 322, ce beneficiază de finanțare europeană. Astfel, a fost semnat deja contractul cu firma declarată câștigătoare a licitației. Practic, noi așteptăm doar acordul de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) Timișoara pentru începerea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boița și Vălioara. La acestea mai adaug un lucru: pentru alimentarea cu apă, noi am forat deja un puț, cu o adâncime de 70 de metri, care asigură un debit de 2,5 litri pe secundă. Noi așteptăm rezultatul analizelor trimise la Apele Române Târgu Mureș, care sunt convins că vor fi bune, și, apoi, să mai forăm un astfel de puț. Proiectul integrat mai prevede reabilitarea căminelor culturale din satele Răchitova și Ciula Mare și înființarea unui centru After School în localitatea de reședință ”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Modernizări

În comuna Răchitova, în anul trecut de la precedentele alegeri locale, s-au mai realizat și alte investiții. Astfel, a fost depus, tot la APDRP Timișoara, un alt proiect, de această dată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor, din care face parte și Răchitova, care vizează modernizarea sediului primăriei, Eugen Dorel Băiconi fiind optimist și spunând că în perioada imediat următoare va fi semnat și contractul. De asemenea, au fost executate mai multe operațiuni de renovare la biserica ortodoxă din Ciula Mare, fiind restaurate picturile și montându-se parchet și uși, în prezent lucrându-se la tencuiala exterioară și la amenajarea de alei pietonale în jurul lăcașului de cult, urmând ca la finalizarea acestora să fie organizată și o slujbă de sfințire. Mai mult, chiar în această lună a fost finalizată o altă lucrare importantă pentru comunitatea locală din Răchitova. În acest caz este vorba despre renovarea parțială interioară a școlii generale cu clasele I-VIII din satul de reședință.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente