26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Primarul din Hărău, în dialog televizat cu concetățenii săi

 Ioan Dorin Jibetean a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV


harau (2)

 

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

De la copii….

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Hărău, primarul Ioan Dorin Jibetean răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Cum este normal, în Hărău întâlnim cetățeni de toate vârstele, de la nou-născuți până la centenari. Fiecare generație, mai ales acum, după 1989, are altă optică despre viață, precum și pretenții în ceea ce privește nivelul de trai. Generația mai tânără, cum știm cu toții, are ca principală preocupare tehnologia informatică, dorind ca aceasta să pătrundă cât mai adânc în școli. “Problema cu calculatoarele și programele informatice îmi este cunoscută. Dotarea unităților de învățământ în domeniul informaticii s-a făcut, până acum, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara. Cu siguranță că, în școlile din comună, calculatoarele nu sunt chiar de ultimă generație, dar ele pot constitui o bună bază pentru începerea descifrării tainelor informaticii. Sunt convins că, atunci când va fi posibil, calculatoarele de la școli vor fi înlocuite cu altele noi, dar știți cum este, tehnologia nu bate pasul pe loc. O bună alternativă, însă, oferim în satul Hărău la centrul Biblionet, care este foarte modern. Singura problemă pe care o întâmpinăm aici, la Biblionet, este numărul mare de solicitanți, astfel încât am fost nevoiți să facem un orar pentru folosirea calculatoarelor, care este structurat în așa fel încât toți doritorii să aibă un timp decent de lucru pe acestea. Legat de școli, doresc să mai precize că am făcut investiții importante la acestea, cum ar fi introducerea încălzirii centrale la toate unitățile de învățământ din comună, asigurarea permanentă a apei potabile, chiar și prin dozatoare, pentru început”, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău, în emisiunea “De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

…și până la vârstnici

În schimb, cei care se află la senectute, ori generația de vârsta a treia, are cu totul și cu totul alte doleanțe, firești, dacă ținem cont de cursul ireversibil al vieții. O parte dintre locuitorii comunei Hărău, în cadrul emisiunii “De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV, erau interesați despre construcția capelelor din localitățile în care domiciliază. “Administrația locală din comună acordă, în ultimii ani, o importanță deosebită vieții spirituale, sprijinind bisericile din comună atât material, cât și financiar, în limita posibilităților, având o foarte bună colaborare cu parohiile de la noi. Anul trecut, de exemplu, în Banpotoc am reușit să dăm în folosință o capelă, care are în dotare și o sală de mese pentru pomenile tradiționale de după înmormântări. În acest moment se află în construcție, lângă biserica din Chimindia, o altă capelă, care va fi dată în folosință în această toamnă. Și în Hărău există o capelă, care funcționează în interiorul vechii biserici, care a fost transformată în acest sens. Referitor la satul Bârsău, așa cum se știe, a început construirea unei noi biserici, această investiție fiind una de durată. Vechea biserică din Bârsău, monument istoric ridicat în secolul XV, nu mai face față cerințelor actuale, dar vom păstra această valoare a comunei, iar în sat va fi construită, în timp, și o capelă. Am convingerea că locuitorii din Bârsău înțeleg situația în care ne aflăm și ne vor sprijini, în continuare, în demersurile noastre, așa cum au făcut-o și până acum ”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente