Patrula de reciclare de la şcoala din comună a reuşit să strângă circa 5,5 tone de deşeuri de echipamente electronice şi electrocasnice
Ediţia din acest an a concursului ecologic „Fii activ, reciclează!” şi-a desemnat, chiar de Ziua Internaţională a Mediului, serbată miecuri, câştigătorii.
Un premiu pe măsură
La acest concurs, a cărui primă ediţie s-a desfăşurat în 2011, au participat şcoli din 29 de judeţe ale ţării, fiind implicaţi peste 21.000 de elevi şi circa 700 de cadre didactice. La nivel naţional s-au strâns în jur de 230 de tone de deşeuri de echipamente electronice şi electrocasnice. În judeţul Hunedoara s-au colectat aproximativ 7,8 tone, din care aproape 5,5 au fost strânse de membrii „Patrulei de reciclare” de Şcoala Gimnazială din comuna Sarmizegetusa, acţiunea debutând la începerea anului şcolar în curs. Membrii patrulei din Sarmizegetusa, în număr de 35, au fost sprijiniţi în acţiunea lor şi de mai mulţi voluntari, tot elevi din şcoala lor, precum şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Primăria din localitate. „Mă bucur că elevii din comuna noastră au dat dovadă de simţ civic şi de iniţiativă. I-am sprijnit, ca de fiecare dată când este vorba despre o acţiune a şcolii, dar meritul pentru ocuparea primului loc pe judeţ este numai al copiilor şi al dascălilor lor. Şi pe viitor le vom fi aproape, la orice fel de activitate a lor”, a declarat primarul comunei Sarmizegetusa, Mihai Cornel Todoni.
Drept premiu, Şcoala Gimnazială din Sarmizegetusa a primit un sistem audio – video Hi-Fi, iar cei 35 de membri ai „Patrulei de reciclare”, care, în medie, au colectat, fiecare, peste 155 de kilograme de deşeuri de echipamente electronice şi electrocasnice, au primit câte o diplomăşi o lanternă. La festivitatea de premiere au fost prezenţi, din partea Inspectoratului Şcolar, inspectorul Gabriel Basa, precum şi colectivul de cadre didactice şi personal auxiliar de la Şcoala din Sarmizegetusa care s-a implicat în acest concurs, format din directorul Mihai Secan, consilierul educativ al unităţii de învăţământ, Siomona Mălăeştean, coordonatorul de proiect, Doiniţa Bal, Emilia Bogdan, Adriana Bugari, Adinel Curtean, Cristina Delinesc, Romulus Delinesc, Mariana Firanda, Loredana Leleşan, Argentina Tonca, Iulian Tonca şi Viorica Tudoran. Cu această ocazie a fost premiat şi cel mai activ cadru didactic coordonator, fiind vorba despre Viorela Sandu, de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 din Deva.