13.8 C
Deva
joi, octombrie 5, 2023

Circulaţie restricţionată în centrul Devei, de „Ziua Imnului Naţional”

„Ziua Imnului Naţional” se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie

 

ziua_imnului

 

 

Autorităţile devene vor închide, luni, timp de câteva ore, centrul oraşului – pentru desfăşurarea manifestărilor prilejuite de „Ziua Imnului Naţional” care se sărbătoreşte în fiecare an, pe 29 iulie.


Astfel, luni, între orele 9 şi 11, vor fi închise circulaţiei auto Piaţa Tricolorului şi B-dul 1 Decembrie 1918, între intersecţiile cu strada Mihai Kogălniceanu şi Piaţa Victoriei (Blocul Turn).

De asemenea, între orele 6 şi 11, va fi restricţionat accesul auto în parcarea Complexului comercial „Ulpia Shopping Center”.

„Ziua Imnului Naţional” va cuprinde, pe lângă intonarea Imnului şi primirea raportului Gărzii de Onoare, o paradă militară şi rostirea unor alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului.

„Deşteaptă-te, române!” este Imnul Naţional al României din anul 1990. La originea lui se află poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, redactat şi publicat în timpul Revoluţiei de la 1848, în „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, şi cântat pentru prima dată la Braşov, într-o grădină din Şchei. Anton Pann este creditat ca autor al muzicii Imnului, dar melodia pe care Andrei Mureşanu a pus versurile sale avea o largă circulaţie în epocă şi nu i se cunoaşte cu certitudine autorul.

Timp de câţiva ani, „Deşteaptă-te, române!” a fost şi Imnul Naţional al Moldovei, dar a fost înlocuit, în 1994, cu „Limba noastră”.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente