28.9 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

ATLETISM/Onoare şi excelenţă pentru Florentina Marincu

Dublă campioană mondială la triplusalt şi săritura în lungime, atleta Florentina Marincu a fost răsplătită pentru performanţele obţinute de administraţiile locale şi judeţene. Legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Florentina Marincu a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva şi o „Diplomă de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea "Cetăţean de Onoare" al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.
CEA MAI MICĂ. La doar 17 ani, Florentina Marincu este al 97-lea „Cetăţean de Onoare” al Devei, cel mai tânăr sportiv şi prima atletă căruia i se conferă un astfel de titlu. FOTO: SAMI TAMAŞ.

 În această dimineaţă, în drum spre Bucureşti unde în acest sfârşit de săptămână va concura la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor 2 atleta Florentina Marincu (foto), a făcut un tur de forţă între sediile Primăriei Deva şi Consiliului Judeţean Hunedoara. La ora 10 fix însoţită de antrenorul şi mentorul ei, profesorul Nicolae Alexe, Florentina a fost prezentă în sala mare de şedinţe a Consiliului Local Deva unde a primit titlul onorific de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Deva. Diploma împreună cu un buchet de flori multicolore i-a fost înmânată Florentinei de primarul Devei, Petru Mărginean cel care a iniţiat Proiectul de Hotărâre.

„Sunt foarte bucuroasă pentru onoarea care mi s-a făcut. Mulţumesc domnului primar şi domnilor consilieri pentru că s-au gândit şi că sunt alături de noi, de sportivi. Am muncit foarte mult pentru cele două medalii. La fel voi face în continuare. Voi trage tare la antrenamente cu aceaşi pasiune. Vreau să rămân în continuare aici şi să reprezint cu suscces Deva”, a spus Marincu.

O oră mai târziu în aceaşi formulă Florentina Marincu a onorat cu prezenţa invitaţia de a participa la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Hunedoara în plenul căreia preşedintele Ioan Mircea Moloţ i-a înmânat o „Diplomă de Excelenţă”. Şi antrenorul ei a fost onorat.

Atleta Florentina Marincu a câştigat în urmă cu două sptămâni două medalii de aur în probele de triplusalt şi săritura în lungime la Campionatele Mondiale de juniori 2 (cadeţi), desfăşurate la Doneţk, Ucraina.

La triplusalt Marincu a realizat cea mai bună performanţă mondială a sezonului, un salt de 13, 75 metri!

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/