-0.7 C
Deva
vineri, decembrie 13, 2024

LIFE. Moda „Knockout game” a ajuns şi în România. Aveţi grijă! VIDEO

Knockout game” este un joc extrem de violent semnalat pentru prima dată în SUA, care s-a extins în Marea Britanie, Danemarca, Franţa şi Japonia, dar sub o formă mai blândă, numită „pălmuit amuzant”. Adolescenţii români l-au preluat şi ei, deocamdată ca o leapşa cu necunoscuţi.
knock
„Mă plictiseam teribil”, aşa a sunat motivaţia oferită poliţei americane de un tânăr de culoare, după ce a fost acuzat că a ucis un bărbat în timpul unei partide de knockout (loveşte şi fugi-n.r.), joc ce presupune să alegi un necunoscut, la întâmplare, şi fără niciun fel de motiv aparent să încerci să-l pui la pământ dintr-o singură lovitură, apoi să fugi. De regulă, scenele de acest gen sunt înregistrate de un amic sau de un grup de prieteni cu telefoane mobile sau alt gen de gadget, iar videoclipurile sunt postate pe YouTube pentru ca o lume întreagă să admire îndrăzneala şi „tehnica jucătorilor”.
Violentul joc s-a născut în New Jersey, prin anul 1992, şi, iniţial, a trecut neobservat, poliţia crezând că este vorba despre răfuieli între bande de cartier, de atacuri în scop de jaf sau de răzbunări pe diverse motive. Când toate aceste supoziţii au fost eliminate, politicienii şi poliţia au avansat ideea de “hate crime”, agresiuni pe motive de rasă, mai ales că în multe dintre cazuri atacatorii erau afroamericani, iar victimele de tip caucazian, uneori evrei. Ba chiar, mass-media americane au fost acuzate că ar fi inventat termenul de knockout game şi că au contribuit la conturarea unui fenomen fără ca acesta să existe în realitate.
Distracţie extremă Moda knockout game s-a extins, treptat, într-o mulţime de state din SUA, find înregistrate mai multe decese, urmare a bătailor crunte. Ba chiar, o femeie din statul Pennsylvania, atacată de un grup de tineri în cadrul unei partide de knockout, a reuşit să împuşte mortal doi dintre ei. Într-un final, pentru că agresiunea în cadrul acestui joc nu este o modalitate prin care se încearcă jefuirea victimei sau răzbunarea unei jigniri aduse de aceasta, s-a ajuns la concluzia că reprezintă un tip de distracţie extremă adoptată de tineri care vor să se afirme în grupul din care fac parte. S-a vehiculat şi ideea că jocul ar fi fost, la origine, un fel de etapă de iniţiere pentru acceptarea unui individ într-o bandă de cartier.
Knockout game de România
„Loveşte şi fugi” s-a făcut simţit timid şi în România, însă, deocamdată, tinerii se amuză pe seama trecătorilor pe care îi ating şi trec mai departe, un fel de leapşa cu necunoscuţi, o variantă mai cuminte chiar şi decât “happy slapping”, care presupune să loveşti cu palma, destul de puternic, o persoană oarecare.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/