2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Analiză: PMP, cu supărații

pmpDe câteva zile, Mișcarea Populară a devenit oficial partid, prin hotărâre judecătorească definitivă. În județul Hunedoara, formațiunea este condusă de câteva luni de către Alexandru Lăutaru, fost membru PDL și candidat din partea democrat-liberalilor în Colegiul nr. 5 pentru Camera Deputaților la alegerile din data de 9 decembrie 2012. A fost singurul candidat care nu a făcut niciun de campanie pentru alegeri, iar rezultatul obținut de el a fost de așteptat. Anul trecut, Lăutaru s-a înscris în Mișcarea Populară, alături de mai mulți foști membri ai PDL, dar și ai unor partide muribunde. Deși se vrea un partid nou, curat, care aduce valorile în față, PMP a început să adune în rândurile sale oameni care au mai trecut pe la cel puțin o formațiune politică. În județul Hunedoara, președintele – Alexandru Lăutaru – și prim-vicepreședintele – Victor Leu – au deja câte un partid la activ. În schimb, PMP nu poate să îi aducă în partid pe unii dintre aleșii locali de la alte formațiuni politice, pentru că aceștia și-ar pierde mandatele. Surse neoficiale spun că ar exista cel puțin 10 aleși locali, primari și consilieri ai PDL, care ar fi apropiați de PMP. Partidul are organizații locale în mediul urban, dar va avea probleme să le înființeze în cel rural. Până în prezent, în județ, Mișcarea Populară s-a ocupat cu inaugurări de sedii, câteva conferințe de presă și ceva acțiuni umanitare. De altfel, activitatea organizației județene este îngreunată și de faptul că președintele organizației județene este din Valea Jiului.

În câteva luni vor fi organizate alegeri în PMP, iar Alexandru Lăutaru a declarat deja că va candida la șefia filialei județene.

Pentru ca acest partid să existe cu adevărat pe scena politică românească, trebuie să treacă de pragul de 5 la sută la alegerile pentru Parlamentul European. Acestea vor avea loc în data de 25 mai.

Partidul Mișcarea Populară, care s-a înregistrat săptămâna trecută la tribunal, are 15 parlamentari. PMP va organiza, până la jumătatea lunii martie, un congres, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea formaţiunii.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/