32.8 C
Deva
luni, iulie 15, 2024

PROCES. Dosarul ICA. Dan Voiculescu primeşte încă o amânare temporară

Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, a primit, marţi, o nouă amânare în dosarul în care este acuzat de o fraudă record de 60 de milioane euro. Liderul conservatorilor a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare cu executare, iar acum este judecat în apel, însă traseul în instanţă al dosarului său este caracterizat mai mult de a amânări. După ce judecătorul Stan Mustaţă a fost arestat înaintea termenului din 29 aprilie, acum judecătorul Florică Duţă a făcut cerere de pensionare şi unele informaţii indică faptul că de ceva vreme nu a mai venit la instanţă. Astfel, se prefigurează o nouă amânare la termenul de mâine. Mai mult, în anumite condiţii dosarul lui Voiculescu s-ar putea prescrie în decembrie 2014.

Instanţa a amânat dosarul fara a da o data exacta. S-a pus în discuţie faptul că judecătorul Florică Duţă a primit decizia de pensionare. In acest caz nu mai există continuitate a completului de judecată. Curtea de Apel va decide astăzi dacă dosarul va fi scos de pe rol şi redistribuit aleatoriu unui nou complet. Deşi a fost anunţată ca înlocuitorare a lui Stan Mustaţă judecătoarea Cristina Ninu nu a mai intrat în sala de judecată. În locul ei a fost prezentă judecătoarea Balaci Carmen Constanţa.

Recent s-a dat o hotărâre a colegiului de conducere a CAB care a stabilit ca în aceste cazuri dosarele se scot de pe rol si se alage un complet de judecată aleatoriu. Până acum judecătorii dintr-un complet puteau fi înlocuiţi iar judecarea dosarului să inainteze. Acum judecata este oprită până se alege un nou complet.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/