Deşi au existat multe persoane care au pus beţe în roate atunci când au existat discuţii despre construirea deponeului ecologic în judeţul Hunedoara, iată că anul viitor acesta ar putea fi pus în funcţiune
O nouă întâlnire a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, a primarilor din judeţ şi a altor instituţii implicate în proiectul deponeului ecologic a avut loc ieri. Reprezentanţii judeţului sunt de părere că acest proiect va aduce doar beneficii. „În sfârşit salubritatea oraşelor şi a comunelor va fi pusă la punct, la fel şi curăţenia judeţului. Sperăm ca luna viitoare să se semneze contractul de finanţare, de către Comisia Europeană, Consiliul Judeţean şi cei 69 de primari ai judeţului. Începând cu data limită, respectiv 1 ianuarie 2015, acest proiect trebuie să fie operaţional”, a precizat Ioan Prip, directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Hundeoara.
Piedici după piedici
Promovarea acestui proiect s-a lovit de foarte multe „contre”, lucru care a dus la tergiversarea implementării lui. „Având în vedere necesitatea deponeului şi determinarea de care titularul proiectului, respectiv Consiliului Judeţean, a dat dovadă, cred că va fi un succes şi judeţul va beneficia de un sistem de management al deşeurilor performant”, a spus Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara este indignat de modul în care unii au ales să se opună acestui proiect. „Există oameni cărora indiferent ce le-ai face, ei sunt tot Gică-contra. Pe mulţi dintre ei nu i-am înţeles. Oricum, proiectul sunt convins că se va finaliza, deoarece 99 la sută din populaţia judeţului doreşte un mediu mai curat”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Valoarea acestui proiect este de 70 de milioane de euro.