8.7 C
Deva
vineri, februarie 23, 2024

FOTO GALERIE/Stagiu de pregătire internaţional de karate la Deva

Micuţa sală de sport a Şcolii Generale “Regina Maria” din Deva s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru zeciile de karateka din ţară dar şi de peste hotare care au participat la stagiul internaţional de pregătire organizat de Clubul Sportiv Heian.

12-KARATE

Timp de o săptămână karatişti de toate vârstele şi cu palmarese dintre cele mai diverse din sud-vestul României dar şi de peste hotare – Italia şi Ucraina – s-au antrenat împreună la Deva în cadrul stagiului de pregătire organizat de Clubul Sportiv Heian. Aflaţi în plină vacanţă, însă una activă sportivii au fost ochi şi urechi la indicaţiile primite de la renumiţii antrenori italieni Mirio Maninni (centura negră 8 DAN) şi Rodolfo Bancone (6 DAN) ambii recunoscuţi ca buni şlefuitori de talente şi care în anii trecuţi au lucrat cu mulţi dintre actualii campioni mondiali la karate.

Impresii pozitive de ambele părţi: sportive – antrenori

La finalul sesiunii de antrenamente concluziile au fost dintre cele mai pozitive atât din partea sportivilor dar şi a tehnicienilor.

“Participarea la astfel de stagii sunt foarte importante atât pentru mine cât şi pentru colegii mei deoarece ne ajută să progresăm, să asimilăm mai mult din tainele karate-ului. În astfel de perioade antrenorii observă greşelile din pe care noi sportivii le facem pe care mai apoi le corectăm. A fost o săptămână plină de antrenamente foarte intense care cu siguranţă ne vor fi de folos în viitor”, a spus pentru STIRILE din SPORT de la HUNEDOARA TV karateka Andra Daniliuc de la CS Heian Deva.

“La Deva am avut plăcerea să lucrez cu sportivi de înaltă ţinută care cu siguranţă în anii viitori vor obţine rezultate notabile în competiţiile internaţionale. Stagiul a fost important şi pentru antrenori care au putut asimila informaţii noi care le vor fi de folos în viitor în pregătirea sportivilor”, a spus şi Mirio Mannini.

Oaspete de seamă

Penultima zi a stagiului de la Deva a fost şi cea mai încărcată. Sala de antrenament a fost vizitată de staff-ul Federaţiei Române de Karate în frunte cu preşedintele forului Lucian Băroiu care a transmis un mesaj sportivilor prezenţi. “S-au rupt barierele în karate-ul din România. Fiecare dintre voi dar mai ales copii poate alege să practice ce karate vrea deoarece karate este unul singur: karate”, a spus şeful Federaţiei Române de Karate. Stagiul de la Deva a avut şi momente speciale în care s-au dat examene de promovare şi s-au acordat diplome de onoare şi suveniruri pentru invitaţi şi participanţi.

Plan de viitor

Experienţa acumulată în timpul stagiului karate care a avut loc la Deva i-a inspirat organizatori care acum  plănuiesc să demareze un proiect mai amplu în viitor: stabilirea unei tabere internaţionale de karate în judeţul Hunedoara. 12-BIJI

“Sunt convins că vom avea suportul total al Federaţiei Române de Karate pentru a încerca să cream aici la Deva un centru national de pregătire pentru kata s-au shito ryu cu ajutorul maestrului Mannini”, a dezvăluit antrenorul şi totodată preşedintele CS Heian Deva, Marius Biji (foto).

[wzslider autoplay=”true”]

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/