12.8 C
Deva
vineri, februarie 23, 2024

Hernia de disc – ce este recomandat să faci după operație?

O hernie de disc este un fragment din nucleul unui disc intervertebral care este împins în afara inelului fibros în canalul vertebral, printr-o ruptură. Discurile care devin herniate se află de obicei într-un stadiu incipient de degenerare. Din cauza acestei deplasări, discul apasă nervii spinali, producând adesea durere, care poate fi severă.

Recuperarea după operația de înlăturare a herniei de disc

După intervenție, pacientul va avea nevoie de o perioadă de recuperare. Persoanele care se operează de hernie de disc cervicală  la momentul potrivit pot avea un timp de recuperare mai rapid. De asemenea, aceștia pot avea o sănătate îmbunătățită pe termen lung.

În mod obișnuit, majoritatea oamenilor pot pleca acasă la 24 de ore după o operație de hernie de disc. Unii pot chiar să poată merge acasă în aceeași zi.

Medicii recomandă ca persoanele care se recuperează în urma unei operații de hernie de disc să evite următoarele activități timp de aproximativ 4 săptămâni:

  • ridicarea obiectelor grele sau efectuarea activităților care pot pune presiune pe gât și coloana vertebrală;
  • efectuarea exercițiilor fizice sau a sporturilor extenuante;
  • conducerea mașinii imediat după operație;
  • fumatul și alcoolul;
  • ignorarea simptomelor noi sau persistente. Aceste simptome pot indica o nouă hernie de disc sau alte probleme de sănătate care necesită tratament urgent.

5 sfaturi pentru o recuperare mai rapidă

  • Respectarea programului de recuperare fizică

Pentru a nu reveni hernia de disc, este necesar să eviți forțarea coloanei. După această pauză, este important să urmezi cu strictețe programul de recuperare fizică recomandat de medicul tău. Acesta poate include exerciții de întindere și de fortificare musculară, precum și activități de reabilitare pentru a îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea;

  • Menținerea unei diete echilibrate și hidratarea adecvată

Consumul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele, carbohidrații și grăsimile sănătoase, poate ajuta la promovarea recuperării. De asemenea, este important să bei suficientă apă și alte lichide pentru a evita deshidratarea;

  • Reducerea inflamației și a durerii

Pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea, poți folosi o compresă rece sau caldă, medicamente antiinflamatoare și analgezice prescrise de medicul tău sau alte metode de gestionare a durerii, cum ar fi masajul sau acupunctura;

  • Evitarea mișcărilor bruște

În primele săptămâni după intervenția chirurgicală, este important să eviți mișcările bruste care ar putea afecta zona operată. Acestea pot agrava durerea și pot întârzia procesul de vindecare. De asemenea, evită ridicarea obiectelor grele și încercarea de a efectua activități care necesită o flexibilitate extremă;

  • Programarea ședințelor de fizioterapie

După intervenția chirurgicală, fizioterapia poate fi esențială pentru a ajuta la îmbunătățirea forței și flexibilității musculare, reducerea inflamației și ameliorarea durerii. Prin urmare, este important să programezi ședințe regulate de fizioterapie cu un specialist pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de recuperare.

Persoanele care urmează un program de reabilitare după o operație de hernie de disc pot obține un timp de recuperare mai scurt și o mobilitate îmbunătățită.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/