7.7 C
Deva
marți, martie 5, 2024

Interviul săptămânii în sport. Ioan Dobroaia, antrenor Mureşul Pricaz

Campioana județeană în Liga a V-a la fotbal, Mureșul Pricaz, cu 3 campionate câștigate în sezonul  2013-2014, 2014-2015 seria Valea Mureșului și sezonul 2015-2016 după unirea celor două serii Valea Mureșului cu Valea Jiului, pierde teren în confruntarea cu celelalte echipe urmăritoare și în momentul de față se află doar pe poziția a treia a clasamentului.

„Ziarul Hunedoreanului”: După primele cinci etape în care ați câștigat fiecare meci, a venit o înfrângere la Orăștie, un derby  urmărit cu mare interes pentru  localnici, o victorie acasă cu Sântamăria Orlea și un egal cât o înfrângere la Beriu. Ce se întâmplă cu echipa și de unde vine această coborâre pe pantă în privința rezultatelor?

Ioan Dobroaia: Am pierdut la Orăștie, pe două greșeli personale, o greșeală a fundașului Ardelean pe dreapta în careu și un 11 metri ce putea fi evitat. Până în minutul 80 eram la egalitate dar conduceam jocul în teren, am avut ocazii de a înscrie care s-au răzbunat pe final împotriva noastră. La ultima fază a meciului l-am avut pe atacantul Buta singur cu portarul la linia careului mare și acesta trimite mingea cu capul peste poartă. După ce am bătut pe Sântamăria Orlea cu 4-1 și Orlea este o echipă bună, ieșim la Beriu. Prima repriză foarte slabă, am fost în altă „lume”, 3-0 la pauză pentru ei, revenim dar echipa gazdă a jucat cu trei oameni în plus pe teren, cu arbitrul de centru Daniel Thirt, asistenții Alexandru Peterliceanu și Cătălin Ioniţă cu toții din Călan. Atacantul nostru Apatii este faultat clar în careu, de abia l-am mai ridicat de jos și centralul nici nu s-a uitat la el. Am avut și un gol perfect valabil, iasă portarul lor la 7 metri respinge mingea cu mâna în atacant, sare mingea din piciorul atacantului intră în poartă și arbitrul dictează fault la portar. În viața mea nu am văzut așa ceva. De 12 ori ne-a oprit cu fanionul având faze clare de contraatac. După ce am egalat în minutele de prelungire a și fluierat finalul meciului de teamă să nu mai înscriem, pentru că echipa din Beriu nu mai juca nimic în teren încercând doar să țină de rezultat.

Credeți că arbitrajul a influențat soarta meciului de la Beriu?

Sută la sută așa a fost, a recunoscut până și tușierul că așa i-a cerut arbitrul să oprească fazele. De 12 ori ne-au oprit, nu ne-au lăsat să jucăm mingea tocmai pe finalul meciului când echipa mea își revenise după șocul acuzat de primirea celor trei goluri în prima repriză. Să plece jucătorul meu de la jumătatea terenului să dribleze unul, doi jucători adverși și apoi să ridice tușierul steagul, așa ceva în viața mea nu am mai văzut. Trei faze consecutive s-au derulat în acest sens, nelăsându-ne să ajungem în terenul advers. Apoi nu am avut mingi de rezervă, la 3-0 pentru ei, dispăruseră mingile de la marginea terenului de joc. Pierdeam timp de fiecare dată la repunerea mingii în teren, jucătorii mei trebuiau să sară gardul de protecție să aducă mingea pentru că nu era nici o minge la marginea terenului de joc. Și nimeni nu lua nici o măsură cel puțin să se țină cont la minutele de prelungire.

Trei campionate câștigate și nici o promovare în eșalonul următor, poate fi o cauză anume?

S-ar putea cumva și poate mai au și ei dreptate, să-i deranjăm de atâta timp tot pe primul loc în campionat și nu am promovat. Poate au și ei dreptate, dar nici alții nu au promovat și exemple sunt multe. La noi asta este, nu sunt condițiile și în plus nu te obligă nimeni, nu-ți impune această promovare. Noi acum dacă reușim după ultima ședință de consiliu local să primim ceva bani și sunt indicii că vor fi fonduri s-ar putea să mergem un an în liga a IV-a.

Ați declarat din birou la începutul campionatului actual că aveți deja ridicate cabinele și vestiarele la stadion și din ce se vede acum sunt doar pereții ridicați fără nici o placă de centură pe ei. A fost o declarație populistă doar pentru a impresiona conducerea locală sau hazardată?

Pereții erau ridicați până sus, așa au fost promisiunile că se vor face. Acum este rectificare de buget, dar avem niște bani ce vor fi dați pentru terminarea construcției, cel puțin până în iarnă să o avem acoperită, iar pe interior se poate lucra și pe timp rece.

Poate fi vorba de o schimbare de obiectiv  din mers pentru echipă?

Poate fi luat în discuție acest demers din iarnă, numai să se termine construcția la stadion dar numai cine poate să meargă. Promovează numai cine poate, domnule, dacă ai condiții pentru Liga a IV-a să te duci, să te oblige să te duci. Acum nu poți să duci Bozul la Liga a IV-a, nu ai cum. Au teren pentru a promova Ilia, Orăștie, Vulcanul și Pricazul. Nici Măgura Pui nu poate să joace pe terenul ăla mic pe care îl au.

Următoarea etapă va fi acasă cu CS Comunal Ilia. Considerați decisiv meciul în condițiile în care și Ilia își dorește promovarea?

Cu siguranță acest meci va fi un derby și aici intervine o problemă. Eu am rugat Asociația Județeană de Fotbal și în special pe președintele acesteia Mircea Sârbu să îmi pună meciul la ora 15.00. Jucătorul echipei mele Gheorghe Ardelean se căsătorește și fiind un coleg de-al nostru mai vechi ne-a invitat pe toți la nuntă, tot lotul. E normal și firesc ca astfel de evenimente să le onorezi, acum noi fără acordul echipei din Ilia nu puteam să modificăm ora meciului că așa prevăd regulamentele de fotbal. Ei în schimb nu vor, ei când au avut probleme, Băcia s-a putut duce să joace….În schimb au motivat faptul că s-au simțit umiliți când au fost învinși cu 8-0 în trecut de noi. Vă dați seama că o nuntă nu se poate amâna, dar un joc de fotbal se poate, așa că vom merge cu toții la nuntă sâmbătă seara, iar duminică dimineața la ora 11.00 vom fi prezenți pe terenul de joc.

Ați avut deseori ieșiri temperamentale la arbitrii delegați la jocuri precum și la observatori, este o strategie de a pune presiune pe conducătorii din fotbal?

„Dumneata ca ziarist ești de acord ca un președinte de club sportiv sau director implicat cu echipă în Liga a V-a să fi observator de joc și delegat la meciuri? Întreb. Pentru că din moment ce eu dau note la arbitri, când va veni rândul să mă pună…. îi va fi rușine de mine pentru că eu i-am dat o notă de trecere acolo. Ori ești președinte de club ori esti observator, eu cam așa văd lucrurile. Vorbesc despre Marius Ștefan președintele de la CSM Dacia Orăștie 2010 care prin delegarea lui la jocuri își „atrage” simpatia arbitrilor de partea lui. Vă dau și un exemplu, Orăștia joacă la Vața, bate cu 7-0 și îi arbitrează Alexandru Bălan, pe urmă vine acasă și joacă cu Pricazul și îi arbitrează tot Bălan. În privința delegărilor de arbitri la noi în județ se poate orice. Nu pot să mă plâng în privința arbitrajului de la Orăștie, nu a fost jocul nostru acolo cum trebuia. Arbitrul Daniel Thirt de la Călan are 46 de ani, să se ducă la pensie și să ne lase copiii să învețe să arbitreze corect. Cel mai bun arbitru pe care eu îl văd din județ ca să fac un clasament este Valentin Gavrilă din Crișcior, este o părere de-a mea. Pe urmă urmează  Alexandru Bălan (Hunedoara) polițistul, Petru Voica (Deva), Florin Anca (Deva) și Cristian Perean (Deva).

 

Care credeți că sunt echipele cu șanse la primele locuri și de ce nu, câștigarea campionatului?

Măgura Pui este una din echipele cele mai bune în momentul de față, Ilia, Dacia Orăștie și Sântamăria Orlea și noi bineînțeles ne dorim să câștigăm la final un nou titlu.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/