15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

ŞAH/”TROFEUL CETĂŢII” 2013 A LUAT DRUMUL TIMIŞOAREI/Şah şi mat din Banat

Cea de-a XXV-a ediţie a„Trofeul Cetăţii” a fost câştigat de tânărul maestru internaţional Marian Adrian Petrişor din Timişoara care este legitimat la CS Muncitorul Reşiţa.

12-SAH

Ieri dimineaţă, toţi şahişti care au participat la „Trofeul Cetăţii” 2013 s-au întors în sală de concurs pentru a disputa meciurile din runda a noua, ultima dar mai ales pentru a participa la festivitatea de premiere.

La capătul unei săptămâni pline de şah – 9 runde la general, un turneu „blitz” – sâmbătă şi un turneu rezervat în exclusivitate copiilor, marţi, la care au participat 49 de mici şahişti din judeţ –  marele premiu al Turneului Open de şah general „Trofeul Cetăţii” ediţia a XXV-a a fost câştigat de maestrul internaţional Marian Adrian Petrişor (foto, 20 ani) din Timişoara (CS Muncitorul Reşiţa).

„A fost un turneu destul de greu. Mai dificil decât m-am aşteptat să fie în ideea că am fost numărul 1 de concurs. Am jucat 4 partide destul de dificile între care două le-au încheiat cu remiză Cred că experianţa şi turneele puternice la care am participat în trecut m-au ajutat să mă impun la Trofeul Cetăţii. Voi veni şi la ediţiile viitoare”, a declarat pentru HUNEDOARA TV, Adrian Petrişor care pentru performaţa obţinută la Deva a încasat un cec de 1.200 lei.

Celelalte locuri pe podium au fost ocupate de şahişti legitimaţi la Clubul de Şah Deva. Astfel, Ioan Radu Petre a câştigat medalia de argint iar Daniel Vasile Bogdea a luat medalia de bronz. Altfel, singura prezenţă feminină din concurs maestra FIDE, Daria Vişănescu (CS Medicina Timişoara – Clubul de Şah Deva) s-a clasat pe locul 4. „A fost un antrenament foarte bun pentru mine în care am aflat ce carenţe mai am în joc şi pe care sper să le remediez până la startul Campionatului European de senioare”, a spus Daria Vişănescu.

Alte premii şi o concluzie oficială

Premii în bani, diplome şi medalii au mai primit şi Sever Petru Popovici primul dintre jucătorii cu coeficiant ELO sub 1800 dar şi Ştefan Bucur cel ami bun dintre şahiştii cu ELO sub 2200. Mihai Băcilă a fost cel mai bun junior iar Ioan Adam de 71 de ani din Hunedoara a fost primul la „veterani”.

„Am reuşit să reorganizăm după 3 ani de secetă financiară Trofeul Cetăţii care în acest an a fost un succes. Noi am urmărit să-i vedem la lucru pe componenţi echipei Clubului de Şah din Deva cu care la toamnă vom participa în Divizia A iar evoluţia lor ne-a mulţumit”, a declarat preşedintele de onoare al Clubului de Şah Deva, Corneliu Hotăran.

Competiţia de şah „Trofeul Cetăţii” 2013 desfăşurată săptămâna trecută la Deva şi care a cuprins 3 turnee – copii, şah general şi „blitz”  –  a fost organizat de Clubul de Şah Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/